Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комунальні підприємства складають плани заходів з підготовки до опалювального сезону

Комунальні підприємства складають плани заходів з підготовки до опалювального сезону

6 травня пройшло перше установче засідання Обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2016/17 років.

Засідання провів голова штабу, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Звертаючись до учасників засідання, він підкреслив, що працюючи над планами заходів з підготовки до майбутнього опалювального сезону, керівники профільних департаментів ХОДА звернули увагу на низку питань. Наприклад, підприємства повинні розрахуватися з боргами за послуги ЖКГ, а ліцензіанти НКРЕ – затвердити економічно обґрунтовані тарифи.

«До 1 червня департаментами вже повинні бути затверджені чіткі плани заходів щодо підготовки до осінньо-зимового періоду підприємств комунальної власності. Геріатричні пансіонати, школи, лікувальні установи повинні мати такі плани, - зазначив Євгеній Шахненко. - Також повинен бути чіткий графік готовності котелень і топкових, а Департамент капітального будівництва до 20 липня має закінчити роботу щодо передачі котелень, які перейшли на альтернативне паливо».

Директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк поінформував присутніх про те, що протягом червня-липня заплановано проведення виїзних засідань обласного штабу. За його даними, перше виїзне засідання планується провести 7 червня в Дворічанському, Куп'янському районах і місті Куп'янськ.

«Прошу керівників районів та структурних підрозділів ХОДА приділити особливу увагу питанням, з якими ми вже стикалися в минулому опалювальному сезоні. По-перше, це забезпечення резервним автономним електропостачанням котелень, що дає можливість для їх роботи в разі позаштатної ситуації. По-друге - забезпечення своєчасних і в повному обсязі розрахунків підприємств, організацій за спожиті енергоносії, і по-третє - ефективно і раціонально використовувати енергоресурси, працювати над впровадженням альтернативних газу видів палива, а також проводити енергозберігаючі заходи», - перерахував Сергій Магдисюк.

Про заходи щодо підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, в свою чергу, повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький. За його словами, співробітники управління спільно з Держенергонаглядом проведуть консультаційні перевірки підприємств теплокомуненерго щодо їх готовності до опалювального сезону.