Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень безробіття в Харківській області нижчий, ніж в цілому по Україні

Рівень безробіття в Харківській області нижчий, ніж в цілому по Україні

Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

За його інфомрацією, за сприяння служби зайнятості Харківщини з початку 2016 року роботу отримали 15 тис. осіб.

На обліку в службі зайнятості Харківщини перебували 43,4 тис. безробітних громадян, що майже на 1,5 тис. менше, ніж за аналогічний період 2015 року, а кількість вакансій, у порівнянні з минулим роком, зросла на 1,2 тис. одиниць і склала 24,9 тис. Середній рівень допомоги по безробіттю – 1 530 грн.

«Рівень безробіття в Харківській області нижчий, ніж в цілому по Україні. Навантаження на одну вакансію - 8 осіб. Цей показник - у п'ятірці кращих. Для порівняння: навантаження в Запорізькій області - 28 осіб на одну вакансію, в Черкаській - 22, Донецькій - 19, Луганській -18. А рівень працевлаштування безробітних 24,5% - найвищий в Україні. Це позитивна динаміка», - підкреслив Володимир Міненко.

За його словами, в оплачуваних громадських роботах у 2016 році взяли участь більше 6,5 тис. осіб, професійним навчанням були охоплені 7 тис. безробітних, у тому числі майже 1,5 тис. осіб навчались у Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

«Професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації безробітні в основному проходили за такими професіями: муляр, штукатур, електрогазозварник, водій трамваю, водій тролейбусу, кондитер, фахівець з програмного забезпечення. Саме представники цих професій користуються найбільшим попитом у роботодавців», - зазначив Володимир Міненко.

Він також повідомив, що гостро потребують кадрів Збройні сили України. У І кварталі 2016 року в Харківському регіоні 773 особи уклали контракт на військову службу, кожен третій контрактник - з числа безробітних. Так, 200 безробітних вже працевлаштовані, а 81 безробітна особа очікує направлення в учбову частину.