Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанському районі місцеві мешканці створили парк

У Вовчанському районі місцеві мешканці створили парк

В рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в області триває робота з благоустрою території.

Як повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук, наразі найактивніші роботи з озеленення проводяться у Вовчанському районі. За його даними, з початку акції в районі було висаджено майже 3 тисячі дерев та кущів.

«Щоденно у Вовчанському районі проводяться роботи з благоустрою території. Дерева висаджуються в парках і скверах населених пунктів. Наприклад, в селі Петропавлівка створили парк. Там висадили близько тисячі дерев», - зауважив Андрій Тимчук.

Також на території Охрімівської, Старицької, Жовтневої Другої, Пільнянської сільських рад біля пам’ятників та меморіальних комплексів висаджено понад 300 рослин.

Крім того, екологи відзначили роботу мешканців Вовчанського району з наведення ладу у заповідниках.

«Під час акції з благоустрою упорядковано та встановлено нові охоронні та інформаційні знаки на шести об’єктах природно-заповідного фонду», - розповіли в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

В цілому, з 21 березня долучилося до акції майже 300 підприємств, організацій та установ району. Роботи з благоустрою проводили близько 9 тис. осіб, з яких 2,5 тис. – молодь. На  даний час прибрано 120 тис. кв. м прибудинкових територій, близько 400 кілометрів узбіч вулиць та доріг, завершуються роботи з впорядкування парків та скверів, кладовищ, братських могил та місць почесних поховань.