Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела зустріч з представниками Посольства Швеції в Україні

Юлія Світлична провела зустріч з представниками Посольства Швеції в Україні

У зустрічі взяли участь 16 молодих фахівців посольства, які починають кар'єру в сфері політики та міжнародних відносин.

У ході зустрічі Юлія Світлична презентувала потенціал Харківської області, зупинившись, зокрема, на соціально-політичній та економічній ситуації в регіоні. Говорячи про адміністративно-територіальний устрій області, заступник голови ХОДА розповіла про те, як проходить децентралізація повноважень органів влади.

Характеризуючи економічний потенціал регіону, Юлія Світлична зазначила, що Харківщина має великий індустріально-промисловий комплекс, і наголосила на необхідності створення державної програми підтримки промисловості, яка дозволить завантажити наші підприємства замовленнями та забезпечить їх розвиток.

Відповідаючи на питання шведських дипломатів, що стосувалися сфери освіти й працевлаштування молодих фахівців, Юлія Світлична розповіла про те, що Харків - найбільший науковий центр України, який готує кадри в усіх сферах - від сільського господарства до сучасних технологій.

«Висококваліфіковані фахівці намагаються знайти роботу в найкращих компаніях, у тому числі - за кордоном. Але ми, як представники влади, робимо все, щоб створити умови, за яких вони могли б реалізуватися в Харківській області, - підкреслила заступник голови облдержадміністрації. - Так, ми створюємо максимально комфортні, прозорі умови роботи для іноземних компаній, в яких можуть працевлаштуватися наші фахівці. Крім того, ми залучаємо талановиту молодь до роботи в державному апараті. Для цього була створена Школа лідерства при голові обласної адміністрації. Але головною умовою, за якої хороші фахівці не будуть залишати регіон і країну, є розвинена економіка. І над цим ми сьогодні працюємо».

Також у ході зустрічі обговорили питання забезпечення безпеки в області.

«Нам вдалося забезпечити мир і стабільність в регіоні, завдяки чітко скоординованим діям обласного керівництва на чолі з керівником обласної адміністрації Ігорем Райніним і всіх силових структур», - розповіла Юлія Світлична, підкресливши важливу роль міжнародних партнерів України в цих процесах.

Підбиваючи підсумки зустрічі, перший секретар Посольства Швеції в Україні Давид Емтестам відзначив зацікавленість Швеції у розвитку співпраці, в тому числі - економічної, з Харківською областю.

«Цьому значно сприяло б існування прямого авіасполучення між нашою країною та вашим регіоном», - підкреслив Давид Емтестам.

«Запуск авіарейсів - не наша компетенція, але Харківська облдержадміністрація готова підтримати будь-які починання, які будуть сприяти розвитку міжнародних відносин, - відповіла Юлія Світлична. - З огляду на ваш інтерес, ми включимося в цей процес і зробимо все, що від нас залежить, щоб такий рейс був запущений».

Більше фото