Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина приєднається до наймасштабнішого прибирання в країні

Харківщина приєднається до наймасштабнішого прибирання в країні

23 квітня в нашій області відбудеться щорічна всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля».

Всіх мешканців Харківської області закликають 23 квітня взяти участь в заходах з благоустрою території. Цей суботник стане наймасштабнішим прибиранням в країні.

«Наш департамент вже звернувся до райдержадміністрацій, мерії Харкова і міст обласного підпорядкування з проханням взяти активну участь в заході. Найближчим часом вони повинні визначиться з локацією прибирання і залучити до зазначеної акції населення», - пояснив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук.

Він зазначив, що на суботник вийдуть представники керівництва та структурних підрозділів ХОДА. Також вже висловили бажання брати участь в заході представники різних громадських організацій, зокрема, ГО «Let's do it, Ukraine».

Лад наводитимуть не тільки на прибудинкових територіях і в парках, а й навколо водних об'єктів, доріг і лісопосадок.

«Бажаючі приєднатися до акції можуть самостійно визначиться з «фронтом робіт» або ж звернутися до представників місцевого самоврядування, - радять в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА. - Тільки спільними зусиллями ми зможемо привести територію області в належний стан».

Довідка. У 2015 році в загальнонаціональному суботнику взяли участь понад 280 тисяч мешканців Харківської області. До акції залучили майже 5,5 тисяч підприємств і установ. Спільними зусиллями ліквідували 764 звалища, зібрали 6303 куб. м відходів, висадили майже 25 тисяч дерев.