Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України в ХНУВС поспілкувався з майбутніми працівниками поліції Донеччини та Луганщини

Президент України в ХНУВС поспілкувався з майбутніми працівниками поліції Донеччини та Луганщини

Під час візиту до Харківської області Петро Порошенко відвідав Національний університет внутрішніх справ.

Глава держави поспілкувався зі слухачами курсів первинної професійної підготовки – майбутніми працівниками патрульної служби поліції Донецької та Луганської областей. Наразі в стінах харківського вишу вони проходять заняття з тактико-спеціальної підготовки. Президент відзначив, що вже найближчим часом ці поліцейські приступлять до виконання своїх обов'язків.

«У травні вони вийдуть на вулиці Слов'янська, Краматорська, трохи пізніше – Лисичанська та Северодонецька, - повідомив Петро Порошенко. - Я вважаю, що це є пряма й безпосередня реалізація проекту з відновлення нормального життя на звільнених від окупації територіях. Дуже важливо, що цьому проекту приділяється велика увага. Наші майбутні поліцейські проходять посилений вишкіл, тренування та практичне й теоретичне навчання за різноманітними напрямками. Сьогодні ми бачимо рівень патріотизму та вмотивованості курсантів, які найближчим часом вийдуть як патрульні поліцейські на вулиці Донецької та Луганської областей. Мене особисто це надихає, дає величезні підстави для оптимізму».

На стадіоні вишу правоохоронці продемонстрували Президенту та Надвичайному і Повноважному Послу США в Україні Джеффрі Пайєтту свої можливості під час виконання службових обов’язків. Курсанти університету виконали акробатичні вправи зі зброєю та продемонстрували затримання порушника із застосуванням елементів рукопашного бою.

Петро Порошенко також відвідав навчально-тренувальний центр моніторингу кіберпростору та протидії кіберзлочинності, який діє на громадських засадах, та оглянув виставку вибухотехнічного та криміналістичного обладнання. На виставці, яку підготував вибухотехнічний відділ ГУНП в Харківській області та Харківський науково-дослідний експертно-кримінологічний центр, було представлено найсучасніше обладнання для пошуку та знешкодження вибухових пристроїв, а також спеціальне криміналістичне обладнання, що використовує високі технології для проведення експертиз.