Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В аеропорту «Харків» презентували прямий регулярний рейс на Варшаву

В аеропорту «Харків» презентували прямий регулярний рейс на Варшаву

В урочистому заході та наступній зустрічі з польською делегацією взяли участь заступники голови ХОДА Марк Беккер і Вячеслав Аббакумов.

Перший літак зі столиці Польщі приземлився в Харкові 2 березня. Рейсом Варшава - Харків прибули віце-міністр Міністерства закордонних справ Республіки Польща Ян Дзєдзічак, представники авіакомпанії «LOT» та Польської туристичної організації. Усі вони стали учасниками урочистої презентації рейсу, що пройшла в пасажирському терміналі аеропорту «Харків».

Марк Беккер від імені голови ХОДА Ігоря Райніна привітав усіх гостей та учасників заходу з відкриттям прямого авіасполучення з Польщею. Він зазначив, що поява регулярного рейсу Харків - Варшава надасть нові можливості для розвитку взаємин між нашим регіоном та західними сусідами.

«Завдяки цьому рейсу ми будемо скорочувати не тільки часову відстань, але й економічні, наукові, культурні відстані між нашими державами», - підкреслив заступник голови обладміністрації.

Віце-міністр Міністерства закордонних справ Республіки Польща Ян Дзєдзічак зазначив, що про значущість відкриття рейсу до Харкова для його країни можна зробити висновки, виходячи з присутності на заході Надзвичайного і повноважного посла Республіки Польща в Україні Генрика Літвіна та Генерального консула Польщі в Харкові Януша Яблонського.

«Звичайно, це комерційний рейс, який буде обслуговуватися компанією «LOT», але ця подія має також політичний відтінок. Той факт, що необхідний цей рейс, демонструє, що ми стаємо ближче. І для нас, поляків, це важливо. Ми хочемо бути поряд із вами. І нехай рейс, який з'єднає Польщу з першою столицею України, зі студентським містом, містом із розвиненою економікою, послужить ще більшому зміцненню наших зв'язків. Нехай цей рейс послужить нашій дружбі», - сказав Януш Яблонський.

Після завершення урочистої презентації рейсу Харків - Варшава відбулася двостороння зустріч делегації Республіки Польща та керівництва Харківської області. У ході зустрічі Марк Беккер презентував польській делегації потенціал нашого регіону, особливо відзначивши можливості сфери сільського господарства Харківщини.

«Харківський регіон є лідером у виробництві зернових і зернобобових культур. У виробництві пшениці та насіння соняшнику наша область посідає перше місце в Україні. У даний момент Україна є лідером із постачання в Євросоюз кукурудзи і соняшникової олії, і питома вага Харківської області в цих експортних поставках складає до 20%, - поінформував заступник керівника обладміністрації. - Ми дійсно розраховуємо на те, що відкриття рейсу Варшава - Харків ще більше сприятиме експорту нашої продукції в Євросоюз».

Ян Дзєдзічак, у свою чергу, підкреслив, що співпраця з Україною і, зокрема, з Харківською областю є пріоритетною для Польщі.

«Ви для нас - дуже важливий партнер, - сказав Ян Дзєдзічак. - Рейс буде з'єднувати не тільки Харків і Варшаву. Він також дає можливість пересадки на рейси в інші європейські міста і країни. Для нас це дуже важливо, тому що ми дуже хочемо допомагати Україні на її шляху до Європи».

Довідка. Рейси Харків - Варшава обслуговує польська авіакомпанія «LOT». Починаючи з 2 березня, вони стануть регулярними. Літаки в столицю Польщі будуть вилітати 5 разів на тиждень, причому для харківських пасажирів у Варшаві організували короткі стикування при перельотах до Центральної та Західної Європи, а також Азії та Північної Америки. Аеропорт у Варшаві стане єдиним хабом у Західній Європі для пасажирів, які подорожують до/із Харкова за такими напрямками, як Нью-Йорк, Чикаго, Торонто та Пекін.

За інформацією директора Міжнародного аеропорту «Харків» Володимира Васильченка, в лютому 2016 року пасажиропотік виріс на 78%. За рік аеропорт планує перевезти близько 550 тисяч пасажирів.
 

Більше фото