Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На рахунку українців - три медалі ІІ Зимових юнацьких Олімпійських ігор

На рахунку українців - три медалі ІІ Зимових юнацьких Олімпійських ігор

Про це повідомляють у Департаменті у справах молоді і спорту ХОДА.

21 лютого в норвезькому Лілліхамері завершилися II Зимові юнацькі Олімпійські ігри, в яких брали участь шість спортсменів Харківської області. 

Найкращий результат – п’яте місце, був у фігуристів Анжеліки Юрченко та Володимира Бєлікова, яке вони посіли в танцях на льоду. Ще один харківський дует - Анастасія Побіженко та Дмитро Шарпар - замкнули першу десятку в змаганнях спортивних пар.

Ще два харківських спортсмена - біатлоністи Любов Кип’яченкова та Юрій Ситник - свій найкращий результат на цій Олімпіаді показали у змішаній естафеті. Разом з Христиною Дмитренко та Сергієм Теленем з Чернігова вони посіли шосте місце. Від переможців в цьому виді змагань – норвезьких біатлоністів, результат яких був 1:18:35.6, українці відстали на 2 хвилини 51.2 секунди.

Загалом на цих Іграх українські спортсмени здобули три нагороди – «золото» в біатлоні, «срібло» в фігурному катанні та «бронзу» в сноубордингу.

В медальному заліку Україна разом з Румунією посіла 17-е місце. Перше було - за командою США, на рахунку якої - 10 золотих та 6 срібних медалей. Друге місце вибороли спортсмени Південної Кореї, третє – росіяни.

Наступні зимові юнацькі Олімпійські ігри відбудуться в 2020 році у швейцарській Лозанні.