Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році ми покажемо всьому світові, що наші спортсмени - найкращі. Віталій Кириленко

У 2016 році ми покажемо всьому світові, що наші спортсмени - найкращі. Віталій Кириленко

17 лютого в ХОДА відбулася позачергова Асамблея Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

Говорячи про підсумки минулого року та плани на 2016-й, перший заступник голови обласного відділення НОК, директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко відзначив високий рівень підготовки спортсменів Харківської області.

«За попередніми підсумками всеукраїнського рейтингу з олімпійських видів спорту, які підбило Міністерство молоді та спорту України, Харківська область посідає друге місце. У минулому році наші спортсмени завоювали 337 медалей. Це ще раз підтверджує, що Харківщина є кузнею спортсменів вищої майстерності», - підкреслив Віталій Кириленко.

Він також зазначив, що українські спортсмени активно готуються до головної спортивної події цього року - літніх Олімпійських ігор, які за 169 днів відбудуться в Ріо-де-Жанейро. За словами Віталія Кириленка, на даний момент 10 спортсменів з Харківської області завоювали олімпійські ліцензії для збірної команди України в таких видах спорту, як плавання, синхронне плавання, фехтування, греко-римська та вільна боротьба, легка атлетика і стрільба з лука.

Директор департаменту повідомив, що зараз 6 спортсменів з нашого регіону беруть участь у ІІ Зимових юнацьких Олімпійських іграх, які з 12 по 22 лютого проходять в норвезькому Ліллехаммері.

«Це біатлоністи, фігуристи - спортивні пари і танці на льоду, - уточнив Віталій Кириленко, - Харківська область завжди була одним з лідерів спортивної сфери, та в 2016 році ми ще раз зможемо довести всьому світові, що наші спортсмени - найкращі».

Під час засідання кращих тренерів і керівників спортивної сфери Харківщини нагородили відзнаками ХОДА та НОК. Так, за сумлінну працю, популяризацію фізичної культури і спорту в Харківській області, високий рівень професійної майстерності почесною грамотою ХОДА та відзнакою НОК України нагороджено директора Дирекції спортивних споруд Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Миколу Олійника. За вагомий внесок у розвиток і пропаганду олімпійського руху в Україні подяку від НОК отримали Людмила Жигалова, Анатолій Новіков і Віктор Христоєв.

Крім того, на асамблеї були внесені зміни до положення Харківського обласного відділення НОК України.

«Нам необхідно у двотижневий термін привести у відповідність до чинного законодавства статутні документи Харківського обласного відділення НОК України. Змінам підлягають положення про відділення, його назва та окремі статті. При цьому за місцевими осередками зберігається статус юридичної особи», - повідомив Віталій Кириленко.

Тепер замість Харківського обласного відділення НОК України вноситься назва: Громадська організація Відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області.

Після прийняття рішення про внесення змін документи будуть направлені на перереєстрацію до Департаменту реєстрації Харківської міської ради.