Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна рада схвалила Проект перспективного плану формування територій громад області

Обласна рада схвалила Проект перспективного плану формування територій громад області

18 червня, на засіданні позачергової XXXVI сесії Харківської обласної ради 96 голосами було схвалено Проект перспективного плану формування територій громад Харківської області.

Ним передбачено створення 59 спроможних територіальних громад замість 459 існуючих на сьогоднішній день. «Це проект перспективного плану, і він не є догмою. Обговорення тривають, до плану можуть бути внесені зміни і доповнення. Прийняття Проекту перспективного плану дозволить забезпечити реалізацію добровільного об’єднання громад, що надасть змогу сформувати самодостатні територіальні громади, які б володіли відповідними матеріальними і фінансовими ресурсами, територією та об’єктами соціальної інфраструктури для ефективного виконання покладених на них завдань та функцій», - зазначив заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Вячеслав Аббакумов.

Проект перспективного плану був розроблений за результатами обговорень, проведених консультацій, виїзних нарад, аналізу поданих пропозицій та з урахуванням вимог Методики формування спроможних територіальних громад.

Згідно з Планом, об’єднання громад відбуватиметься наступним чином: у Балаклійському районі 25 територіальних громад планують об’єднатися у п’ять громад, у Барвінківському з 13 утвориться одна, Близнюківському з 20 – три, Богодухівському з 24 – одна, Борівському з 10 – три, Валківському з 20 – дві, Великобурлуцькому з 18 – чотири, Вовчанському з 27 – одна, Дворічанському з 14 – одна, Дергачівському з 15 – дві, Зачепилівському з 10 – дві, Зміївському з 16 – дві, Золочівському з 14 – одна, Ізюмському з 18 – одна, Кегичівському з 16 – одна, Коломацькому з 5 – одна, Красноградському з 14 – чотири, Краснокутському з 13 – одна, Куп’янському з 20 – одна, Лозівському з 24 – дві, Нововодолазькому з 15 – дві, Первомайському з 19 – одна, Печенізькому з 5 – одна, Сахновщинському з 16 – три, Харківському з 30 - дев’ять, Чугуївському з 18 – три, Шевченківському з 16 – одна.

З Проектом перспективного плану формування територій громад Харківської області більш детально можна ознайомитися тут.