Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лижники вибороли 12 нагород на чемпіонаті та Кубку України

Харківські лижники вибороли 12 нагород на чемпіонаті та Кубку України

В селищі Яворів на Львівщині відбувся чемпіонат України з лижних гонок серед спортсменів до 23 років, чемпіонат України серед юніорів та Кубок України серед дорослих.

В змаганнях взяли участь близько 100 спортсменів з 9 областей України, а за їх підсумками харківські лижники здобули 3 золоті, 3 срібні та 6 бронзових медалей.

В Кубку України перемогу в спринті на 1,5 км та в гонці класичним стилем на 5 км виборола Катерина Сердюк. Також вона завоювала бронзову медаль в гонці вільним стилем на 10 км.

В чемпіонаті України серед спортсменів до 23 років харків’яни здобули 3 срібні та 2 бронзові медалі. Юлія Тарасенко тричі підіймалася на другу сходинку п’єдесталу пошани, завоювавши «срібло» в гонці класичним стилем на 5 км, в гонці вільним стилем на 10 км та спринті 1,5 км.

Бронзові медалі були на рахунку Олександри Андрєєвої – в спринті та гонці класичним стилем.

Харківські юніори здобули на чемпіонаті 1 золоту, 1 срібну та 3 бронзові медалі. Чемпіоном країни в спринті став Назар Стефурак. Також він посів третє місце в гонці класичним стилем на 10 км.

Бронзову медаль Назар виборов також в складі естафетної команди Харківської області на  4х5 км серед юніорів разом з Сергієм Буряком, Романом Андрійчуком та Владиславом Овсяніковим.

В естафеті 4х3км серед юніорок третє місце вибороли харків’янки Наталя Носик, Катерина Кириченко, Богдана Мельничук та Тетяна Юрченко.

В загальнокомандному заліку збірна Харківської області посіла третє місце.

Ці змагання стали одним з етапів формування та підготовки збірної команди України до чемпіонату Європи з лижних гонок серед юніорів, який наприкінці цього місяця  відбудеться у Румунії.