Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства Харківщини позитивно сприймають перспективи співпраці з «Укроборонпромом». Марк Беккер

Підприємства Харківщини позитивно сприймають перспективи співпраці з «Укроборонпромом». Марк Беккер

5 лютого заступник голови ХОДА разом з делегацією Державного концерну «Укроборонпром» відвідав ПАТ «Турбоатом».

Саме це підприємство стало одним з перших представників «цивільної» промисловості, що включилися в роботу на державне оборонне замовлення. Після підписання меморандуму між ХОДА і ДК «Укроборонпром» наслідувати приклад «Турбоатома» зможе будь-яке підприємство Харківської області.

Марк Беккер підкреслив, що головне завдання, яке зараз стоїть перед керівництвом регіону, - скоординувати всі дії підприємств концерну «Укроборонпром» і представників підприємств Харківської області, які працюють в промисловому та реальному секторах економіки.

«Прикладом є наше провідне підприємство «Турбоатом». Переконаний, що ця кооперація позитивно позначиться і на зміцненні виробничих зв'язків, і на виробництві продукції, яка так необхідна Україні, в тому числі - оборонної, - сказав заступник керівника облдержадміністрації. - Попередня робота під керівництвом голови ХОДА Ігоря Райніна була проведена ще в минулому році. У нас відбулися зустрічі на оборонних підприємствах Харкова, і була проведена певна робота. Подальші шляхи співпраці намічено до 2020 року».

Після відвідин цехів «Турбоатома» генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов оцінив виробничі можливості підприємства.

«Ми відвідали ливарне виробництво і відзначили глибоку модернізацію, яка дозволяє використовувати цей потенціал для створення принципово інших видів озброєння. Також побачили прогресивне обладнання металообробного виробництва - не всі країни світу можуть сказати, що у них є таке обладнання», - поділився Роман Романов.

Він повідомив, що в минулому році в цехах «Турбоатома» відбувалася обробка веж танків для заводу імені Малишева. Співпрацю мають намір тільки розширювати. Вже визначена група харківських фахівців, яка відвідає 10 підприємств «Укроборонпрому» і визначить ті вироби, які зможе випускати і поставляти на ці підприємства «Турбоатом».

«Харківщина є високопотенційною в області виробничих відносин. У нас є маса підприємств, які мають прекрасну робочу силу, закінчений виробничий процес і конструкторські бюро. Це дозволяє об'єднати зусилля, щоб ми виробляли якісну і необхідну для України техніку, в тому числі - і військову, - підкреслив Марк Беккер. - «Укроборонпром» надає нашим підприємствам можливість роботи з оборонних замовлень. Це інвестиції, які зайдуть в Харківську область. І харківські підприємства позитивно сприймають ці ініціативи і готові брати участь в їх реалізації».

Більше фото