Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд подвоїв призові спортсменам

Уряд подвоїв призові спортсменам

За поданням Міністерства молоді та спорту уряд прийняв постанову «Про заохочення спортсменів і тренерів з олімпійських та неолімпійських видів спорту».

Згідно з цією постановою вдвічі збільшуються винагороди для призерів та переможців чемпіонатів світу та Європи.

«Ми виконали наше зобов’язання перед українськими спортсменами, що готуються до найвідповідальніших стартів. Адже під час багатьох зустрічей, нарад, особистого спілкування з тренерами та нашими чемпіонами неодноразово піднімалося питання необхідності перегляду та збільшення цих призових. Завдання поставлене спортсменами мені як міністру спорту – виконано», - підкреслив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Так, спортсмени з олімпійських видів спорту отримуватимуть від держави 100 тис. грн за «золото» чемпіонату світу, 70 тис. грн. - за «срібло», 50 тис. грн. - за «бронзу». Раніше виплати становили 50, 35 та 25 тис. грн відповідно.

Переможці та призери чемпіонатів Європи з олімпійських видів спорту отримуватимуть: 50 тис. грн за «золото», 40 тис. - за «срібло», 25 тис. - за «бронзу». Раніше ці виплати становили 25, 20 та 12,5 тис. грн.

Було збільшено розмір винагород для призерів та переможців Кубка світу, міжнародних юнацьких та юніорських змагань, а також Всесвітніх ігор, чемпіонатів світу та Європи серед неолімпійських видів спорту.