Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 12 лютого по 25 березня між Харковом і Києвом курсуватиме швидкісний електропоїзд

З 12 лютого по 25 березня між Харковом і Києвом курсуватиме швидкісний електропоїзд

Він зупинятиметься в Полтаві, Кременчуці, Знам’янці та на станції ім. Т. Шевченка (м. Сміла).

«Укрзалізниця» призначила курсування денного швидкісного поїзда Інтерсіті № 785/786 Харків-Київ складом електропоїзда «Skoda», який вводиться в експлуатацію після планового ремонту. Наразі поїзд введено в графік руху на зазначений період для вивчення пасажиропотоку на цьому напрямку.

Електропоїзд «Skoda» курсуватиме в обох напрямках по п’ятницях, неділях та середах.

Відправлення з Харкова - о 06:45 та прибуття до Києва о 14:24. Зворотно з Києва «Skoda» відправлятиметься о 15:00 та прибуватиме до Харкова о 22:29.

У складі поїзда – 6 двоповерхових вагонів з місцями для сидіння 1, 2 класу. Для комфортного перебування пасажирів з обмеженими фізичними можливостями під час подорожі передбачено по чотири посадочних місця у першому та шостому вагонах (голова та хвіст поїзда).

Квитки на цей поїзд можна придбати попередньо максимум за 10 діб до відправлення поїзда. Наразі продаж квитків відкритий. Так, на 12 лютого пасажирам запропоновано по 609 місць в обох напрямках.

Вартість квитка залежить від типу вагону та дня тижня і складає на весь маршрут (з Харкова до Києва) від 140 до 360 грн*.

Нагадаємо, електропоїзд «Skoda» виробництва «Skoda Vagonka a.s.» (Чехія) знято з експлуатації для проведення планового поточного ремонту в листопаді 2014 року, який завершено 20 січня 2016 року.

Другий електропоїзд «Skoda» з березня 2015 року був також відставлений від експлуатації для проведення планового поточного ремонту, який заплановано на січень-травень цього року.

Технічне обслуговування та ремонт електропоїздів «Skoda» здійснюється фахівцями електровозного депо Харків-Головне та Харківської вагонної дільниці, які попередньо пройшли відповідне навчання.

Чеські двоповерхові електропоїзди Skoda почали курсувати на залізницях України в травні 2012 року.

_____

*Вартість проїзного документа наведена станом на 03.02.2016 та може змінюватись.