Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський Червоний Хрест допоміг 115 тисячам сімей переселенців

Харківський Червоний Хрест допоміг 115 тисячам сімей переселенців

Про це повідомив під час прес-конференції 2 лютого голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров.

За його словами, обласна організація продовжує приділяти першочергову увагу питанням тимчасово переміщених осіб.

«З квітня 2014 року і по сьогоднішній день допомогу від Червоного Хреста отримали 115 тисяч сімей. Це колосальна кількість доль людей, які звернулися до організації, яка дотримується принципів нейтральності та надає допомогу нужденним», - підкреслив Костянтин Башкіров.

Він також розповів, що у роботі з надання допомоги переселенцям і людям, що потребують матеріальної допомоги, які проживають на території Харківщини, беруть участь більше 10 національних товариств Червоного Хреста.

«У тому числі, це данське, чеське, німецьке, китайське суспільство, - уточнив Костянтин Башкіров. - Якщо говорити про допомогу медичним установам Харківської області, то за півтора роки тільки обладнання було передано на 16 млн грн. Спільно з ХОДА ми визначимо ті «точки», де його можна ефективно використовувати».

Також, за інформацією Костянтина Башкірова, за останні 2 роки близько 10 тисяч харків'ян за програмами Червоного Хреста пройшли навчання прийомам надання першої долікарської допомоги та отримали відповідні сертифікати європейського зразка.

Більше фото