Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представників влади та волонтерів Харківщини об'єднує ідея взаємодопомоги. Юлія Світлична

Представників влади та волонтерів Харківщини об'єднує ідея взаємодопомоги. Юлія Світлична

20 січня заступник голови обласної державної адміністрації взяла участь в урочистостях з нагоди річниці діяльності волонтерської організації «Південний пост».

Юлія Світлична привітала волонтерів від імені керівника області Ігоря Райніна, подякувавши їм за допомогу, яку вони надають воїнам АТО.

«Південний пост» об'єднав близько 50 осіб. Це дуже різні люди, але вони єдині в своєму пориві - допомагати ближньому, - підкреслила заступник голови ХОДА. - Сьогодні багато людей потребують допомоги, але особливої ​​уваги потребують ті, хто береже наші кордони, - наші воїни-визволителі, учасники антитерористичної операції. Вони проходять через мирну Харківську область, прямуючи до зони бойових дій і повертаючись із зони АТО. Харківщина сьогодні - крайня мирна точка України, і ми зобов'язані допомагати тим, хто вирушає захищати мир тут і в усій країні».

Юлія Світлична підкреслила, що подолати всі труднощі, з якими зіткнулися сьогодні українці, можливо, лише об'єднавши зусилля.

«Наше з вами основне завдання в ці часи - згуртуватися. Ми робимо це не для «картинки» і не на папері, ми робимо це від щирого серця. Харків показав, як може згуртуватися в єдиному пориві доброти та взаємодопомоги. Я вдячна всім волонтерам за працю, душевність і доброту», - сказала заступник керівника області.

Юлія Світлична також зазначила, що керівництво обласної державної адміністрації сьогодні тісно співпрацює з волонтерськими організаціями регіону і намагається надавати їм допомогу в рамках своїх повноважень.

«Ми тісно спілкуємося з волонтерами і, звичайно ж, реагуємо на всі питання, вирішення яких залежить від органів влади. При Харківській обласній адміністрації працює волонтерський штаб, а також радники голови області Ігоря Райніна, які звертаються до нас зі своїми питаннями. Ми допомагаємо і «Південному посту», й іншим організаціям, - розповіла Юлія Світлична. - Органи влади зобов'язані реагувати на потреби людей, а волонтери сьогодні грають роль комунікатора між владою та суспільством. Тому наша співпраця корисна як для влади, так і для волонтерів, а головне - для людей, заради яких ми працюємо».

За словами радника голови ХОДА, координатора ВО «Південний пост» Віктора Трубчанова, за рік роботи цієї волонтерської організації сюди звернулися близько 15 000 бійців АТО. Вирішувати різні питання організації нерідко допомагає обласна влада.

«Будучи радником голови обласної адміністрації, я можу звернутися за допомогою, і завдяки цьому, багато питань вирішуються простіше», - зазначив координатор волонтерського об'єднання.

У ході святкового заходу Юлія Світлична передала почесну грамоту голови ХОДА колективу ВО «Південний пост» - за активну громадянську позицію та допомогу військовим формуванням України. Також заступник керівника області передала волонтерам святковий торт від Ігоря Райніна.

Більше фото