Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко представив нового командувача Нацгвардії

Петро Порошенко представив нового командувача Нацгвардії

Президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту до Харківської області представив нового командувача Національної гвардії - генерал-лейтенанта Збройних сил України Юрія Аллєрова.

Наказ про його призначення Петро Порошенко підписав на трибуні після виступу в залі Національної академії Національної гвардії України.

«Я думаю, що не годиться Нацгвардії входити в новий рік без командувача. Ми дуже довго чекали на цю людину. Юрій Аллєров стояв у витоків Нацгвардії, потім на певний час був відкомандирований до Збройних Сил України. Я особисто знав його у найважчі часи, коли на фронті було непросто. Я бачив твердість і патріотизм цього генерала, який горою стоїть за своїх солдат і, разом з тим, зробить все, щоб захистити Україну», - зазначив Петро Порошенко.

Після виступу Президента нацгвардійцям були вручені нагороди та ключі від квартир.

Петро Порошенко зазначив, що загалом протягом цього року для забезпечення житлом нацгвардійців було придбано та збудовано більше 300 квартир, 57 з яких - надані на розподіл до військових частин Харківського гарнізону Національної гвардії. Пріоритет в розподілі віддається воїнам, які брали участь в АТО.

«Національну академію також не обійшли зміни. Наразі розпочато добудову службового житлового будинку на вашій території. Сподіваюсь, що вже наступного року 104 військовослужбовця-нацгвардійця зможуть покращити житлові умови», - зазначив Петро Порошенко.

За його словами, всього службу в АТО пройшли понад 18 тисяч службовців Національної гвардії, 785 з них отримали поранення, посмертно нагороджений 161 нацгвардієць.

Більше фото