Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела особистий прийом громадян

Юлія Світлична провела особистий прийом громадян

Мешканці області зверталися до заступника голови ХОДА за допомогою у вирішенні питань, пов’язаних з присвоєнням почесного звання, здійсненням банківської діяльності та перевезенням пасажирів.

Так, до Юлії Світличної звернулася мешканка Харкова стосовно сприяння у присвоєнні почесного звання «Заслужений діяч мистецтв України». Заявниця переконана, що має право отримати звання, проте її справа не вирішується вже декілька років. 

Юлія Світлична зазначила, що це питання розглядає спеціальна комісія.

«Незалежна комісія, до складу якої входять авторитетні спеціалісти, розглядає кандидатуру на отримання почесного звання за різними критеріями. Після узгодження комісії, її узгоджують в профільному міністерстві, і потім вже документи відправляються до Адміністрації Президента», - пояснила Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА також зазначила, що впливати на рішення комісії не має права, але обов’язково з’ясує, на якому етапі відповідні документи заявниці.

Одне з питань, з якими звернулися громадяни на прийом заступника голови ХОДА, стосувалося зловживань, які, на думку заявників, мають місце у одному з харківських вишів. Юлія Світлична зазначила, що досконально вивчить це питання.

«Я візьму під особистий контроль це питання та направлю документи до інстанцій, які мають контролюючі функції. Також візьму під особистий контроль сам розгляд справи і буду всіляко супроводжувати це звернення. Якщо є факт корупції, з цим однозначно треба боротися», - підкреслила Юлія Світлична.

Також до заступника голови ХОДА звернувся громадянин, який заявив, що стикнувся з низкою порушень вимог законодавства стосовно банківської сфери та звернення громадян.

«Я, як представник органу влади, стою на захисті прав і свобод. І я обов'язково підключу до розгляду вашого питання відповідних фахівців», - запевнила Юлія Світлична.

Вона доручила спеціалістам профільного департаменту звернутися за розглядом цього питання до Уповноваженого з прав людини.

Ще одне звернення стосувалося сприяння в ознайомленні з тендерним договором на перевезення пасажирів за одним з автобусних маршрутів області. Також заявник попросив розглянути питання стосовно видачі квитків на автобусних маршрутах.

Усі питання, які потребують поглибленого вивчення, Юлія Світлична взяла під особистий контроль. Громадяни, що прийшли на прийом, за необхідністю, отримали консультації фахівців профільних департаментів ХОДА.