Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбудеться фольклорний фестиваль зимового календаря

В Харкові відбудеться фольклорний фестиваль зимового календаря

Захід проводиться за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва разом з Харківським театром для дітей та юнацтва запрошує шанувальників народних традицій на фольклорний фестиваль зимового календаря «Святовид», який відбудеться 25 грудня у приміщенні театру по вул. Полтавський шлях, 18.

«З 2006 року народні співи учасників фестивалю лунали на різних майданчиках, серед яких були і приміщення харківських театрів, концертних залів, і вуличні сцени Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького. Але головна мета фестивалю не змінилася – відродження, збереження та популяризація традицій зимового циклу народних свят Слобідської України», - розповідають організатори.

В різні роки учасниками заходу ставали і досвідчені автентичні виконавці, і молоді гурти-реконструктори народних традицій. Окрім місцевих колективів, до Харкова приїжджали гості з Полтавської, Донецької, Сумської, Дніпропетровської, Бєлгородської, Луганської, Курської областей.

Цього року організатори фестивалю повертаються до ідеї телезапису святкової програми та подальшої її демонстрації на місцевому телебаченні у святковий період. Саме такий формат мав фестиваль на момент створення. До участі запрошені найкращі фольклорні колективи з м. Харкова та Харківської області, які репрезентують автентичний обрядовий фольклор нашого краю. У програмі виступів – традиційні для Слобожанщини колядки, щедрівки, дівочі ворожіння, ігри, обряди, жартівливі пісні, танцювальні награвання.

Концерт (і водночас запис телеефіру) розпочнеться о 16:00. Вхід до зали Харківського театру для дітей та юнацтва – вільний. Довідки за тел.: (057) 700-35-49.