Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкція очисних споруд Первомайського попередить екологічну катастрофу. Євгеній Шахненко

Реконструкція очисних споруд Первомайського попередить екологічну катастрофу. Євгеній Шахненко

18 листопада заступник голови ХОДА відвідав з робочою поїздкою Первомайський район.

В ході поїздки Євгеній Шахненко ознайомився з ходом будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу в Первомайському.

Будівництво ФОКу розпочалося в 2012 році, протягом 2012-2013 років на об’єкті було освоєно більше 2,8 млн грн, але роботи припинилися через відсутність фінансування.

«Ми відновили будівництво спорткомплексу, залучивши кошти інвесторів. Але сьогодні виникають певні труднощі: термін дії технічних умов на підключення об’єктів до зовнішніх інженерних мереж закінчився в 2013 році. Виникає необхідність отримання нових технічних умов, що потребує коригування робочої документації», - пояснив Євгеній Шахненко.

За його словами, замовникам будівництва необхідно оформити нові технічні умови в обленерго та укласти договір на право користування земельною ділянкою відповідно до змін у земельному законодавстві. Крім того, у зв’язку з подорожчанням газу міськвиконком пропонує змінити технічні умови теплозабезпечення спорткомплексу: перейти на альтернативні джерела теплопостачання.

«ХОДА сприятиме вирішенню цих питань, оскільки будівництво ФОКу - одне з наших пріоритетних завдань, виконання якого знаходиться під особистим контролем голови ХОДА Ігоря Райніна», - зазначив Євгеній Шахненко.

Також, перебуваючи в Первомайську, заступник голови ХОДА ознайомився з ходом реконструкції комплексу очисних споруд міста.

«Сьогодні очисні споруди Первомайського потребують повної реконструкції, адже комплекс фізично та морально зношений на 81%. Загрозлива ситуація склалася з електропостачанням комплексу. Під впливом агресивної середи, в якій знаходилися лінії електромережі, зруйнувалися залізобетонні та металеві конструкції, кріплення лінії. Неодноразово у поточному році виникали ситуації аварійного відключення електропостачання комплексу очисних споруд. А припинення електропостачання може привести до екологічної катастрофи в місті та на території району. Тому саме з електропостачання ми розпочали реконструкцію об’єкту», - пояснив Євгеній Шахненко.

За його словами, проект реконструкції передбачає два незалежних джерела електропостачання очисних споруд Первомайського. Загальна кошторисна вартість будівництва складає 22 млн 362 тис. грн.

«Керівнику області Ігорю Райніну вдалося домогтися виділення більш ніж 20 млн грн на реалізацію проекту з Державного фонду регіонального розвитку. На умовах співфінансування з місцевого бюджету на реконструкцію спрямували 2 млн 236 тис. грн», - розповів Євгеній Шахненко.

Також у ході поїздки заступник голови ХОДА ознайомився з роботою бюджетообразуючого підприємства району «Екіпаж», яке займається виробництвом металопластикових конструкцій за новітніми технологіями. Потужність підприємства, на якому працюють близько 120 робітників, становить більше 2000 конструкцій на добу.

Крім того, Євгеній Шахненко взяв участь у нагородженні команди ДЮСШ  волейбольного клубу «Зліт»,  яка здобула перемогу на Чемпіонаті України серед юнаків 2003 року народження.