Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Що потрібно зробити в області в першу чергу, вирішують громади. Юлія Світлична

Що потрібно зробити в області в першу чергу, вирішують громади. Юлія Світлична

Про це заступник голови ХОДА розповіла в інтерв'ю «7 каналу».

Юлія Світлична пояснила: керівництво обладміністрації регулярно спілкується з представниками місцевих громад на виїзних прийомах у районах області, і при визначенні пріоритетів у роботі, в першу чергу, враховуються інтереси людей. Громадяни звертаються з абсолютно різними питаннями, починаючи від побутових і закінчуючи проблемами макроекономічного рівня. Надалі саме позначені людьми завдання виконуються в першу чергу: деякі з них - у короткостроковій перспективі, деякі вимагають серйозного опрацювання.

«Покращення життя людей в районах Харківської області залежить від самих громад сіл, селищ і міст. Це не просто бажання обласної державної адміністрації. Наша робота повинна збігатися з інтересами людей. Є багато питань, які роками залишалися нерозв'язними, багато моментів, які люди ставлять за основу, і просять їм допомогти. І ми це робимо. Якщо є необхідність відкрити дитячий садок, то ми його відкриваємо, якщо в селі треба відремонтувати дорогу, якою їздить шкільний автобус, ми не можемо стояти осторонь від цього процесу. Так, на прохання мешканців Харківщини було відновлено будівництво багатьох довгобудів не тільки в області, а й на території міста Харкова – це й метро, ​​і філармонія, й багато інших проектів. Відновлено будівництво доріг, закуплені нові «швидкі допомоги» і шкільні автобуси, поліпшується матеріально-технічна база шкіл тощо. Я налаштована на те, щоб продовжувати цю роботу і розвивати Харківщину», - сказала Юлія Світлична.

Також вона запевнила, що всі звернення людей не залишаються без уваги.

«Ми розуміємо, що економічна ситуація в країні не покращилася. Але завдяки тому, що проведена бюджетна децентралізація, ініційована президентом України Петром Порошенком, місцеві бюджети збільшилися на 120 - 200%, а обласний бюджет - на 4 мільярди гривень. Це шалені фінансові кошти, які при правильному розподілі, при бюджетній дисципліні, що встановлена главою області, можна спрямувати на першочергові потреби громад. Ми спілкуємося з людьми, розставляємо пріоритети. Саме громада обирає, що потрібно робити», - підкреслила Юлія Світлична.