Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більш ніж 300 переселенців знайшли роботу на ярмарку вакансій

Більш ніж 300 переселенців знайшли роботу на ярмарку вакансій

Захід пройшов за підтримки ХОДА 22 жовтня в приміщенні СК «Металіст».

Співорганізаторами ярмарку «Кар’єра для нового життя» виступили Міжнародний благодійний фонд «Карітас України», БО «БФ «Станція Харків» та Харківський обласний центр зайнятості. Відкрив ярмарок вакансій т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко.

«У цей складний для країни час не можна залишати людей, які рятуються від війни, сам на сам зі своїм болем та проблемами. Влада зацікавлена в тому, щоб вони мали гідну роботу, і ми намагаємося допомогти в цьому. Наприклад, в області діє програма з компенсації роботодавцям витрат на оплату праці прийнятих на роботу переселенців», - відзначив Вадим Глушко.

На ярмарок вакансій було запрошено майже 50 компаній-роботодавців, які пропонували як нові, так і вже діючі, але вакантні робочі місця. Переселенці з Донбасу та інших окупованих територій України мали можливість професійно реалізуватись в машинобудівній, металообробній, харчовій, транспортній, легкій промисловості та ІТ-галузях, у сфері послуг та торгівлі. Роботодавці шукали лікарів, вчителів, бухгалтерів, менеджерів, інженерів. Серед пропозицій роботи були як вакансії держслужбовців, так і можливості працевлаштування для людей без кваліфікації.

Під час заходу відвідувачі також ознайомлювались з потребами сучасного ринку праці та соціальними послугами, які надає Державна служба зайнятості. У спілкуванні з роботодавцями дізнавались про специфіку та умови праці в тій чи іншій організації, підбирали місця для тимчасової та постійної роботи. До уваги учасників заходу запропонували 33 тисячі вакансій в цілому по Україні, більше 2000 вакансій по Харківській області, у тому числі 1700 – в обласному центрі, серед яких були і пропозиції, що передбачали забезпечення житлом. Безпосередньо на заході було представлено більше 700 вакансій. За попередніми підрахунками, кількість учасників ярмарку перевищила 1720 осіб. Крім того, тут було оформлено більш ніж 300 попередніх домовленостей з працевлаштування.

За словами директора обласного центру зайнятості Володимира Міненка, співпраця з волонтерами та громадськими організаціями дозволяє ще більше розширити можливості з працевлаштування.

«Міжнародні донори можуть виділити кошти на фінансування соціально-значущих проектів. Одним з них є ярмарок вакансій «Кар'єра для нового життя», - підкреслив Володимир Міненко.

Волонтери, представники соціальних та громадських організацій, фахівці служби зайнятості та координатори міжнародних проектів консультували з питань виявлення індивідуальних здібностей до різних видів професійної діяльності. Пропонували безкоштовні програми з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації переселенців, підтримки підприємницької ініціативи, презентували грантові проекти. Також тут працювали сектори з підготовки професійного резюме та заповнення кадрових анкет, проходили майстер-класи та тренінги з активного пошуку роботи, читались семінари щодо факторів кар’єрного успіху, організовувались зустрічі з успішними підприємцями. Для роботодавців проходив семінар щодо законодавчих нововведень у питаннях працевлаштування переселенців.