Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Від співпраці ХОДА з вітчизняними фармвиробниками виграють пацієнти. Михайло Черняк

Від співпраці ХОДА з вітчизняними фармвиробниками виграють пацієнти. Михайло Черняк

Заступник голови Харківської облдержадміністрації взяв участь у Дні відкритих дверей, який організували для лікарів харківських медичних закладів на фармацевтичній фабриці «Здоров'я».

Ознайомившись з роботою підприємства, Михайло Черняк зазначив, що на фабриці дотримуються всіх європейських норм виробництва.

«Фабрика «Здоров'я», як і інші харківські фармацевтичні компанії, працює відповідно до міжнародних стандартів і отримує сертифікати, які дозволяють виходити на європейські ринки. Якість вітчизняних ліків сьогодні не поступається європейським аналогам, при цьому ціна наших препаратів в рази нижча за імпортні», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Спілкуючись з виробниками ліків і лікарями, Михайло Черняк розповів про перспективи розвитку фармацевтичної галузі в Харківській області.

«У нашого регіону - величезний фармацевтичний потенціал, наукова і виробнича база. Фармацевтика - одна з небагатьох галузей, яка в сьогоднішній непростий час показує динаміку промислового виробництва, а це не тільки наповнення бюджету регіону, а й стабільність для співробітників підприємств, - зазначив заступник керівника обласної адміністрації. - У рамках регіональної реформи охорони здоров'я, яка вже розроблена і незабаром буде затверджена, ми по-новому вибудовуватимемо взаємини з фармвиробниками регіону».

Михайло Черняк нагадав, що днями обласна адміністрація підписала з харківськими фармацевтичними компаніями меморандум, згідно з яким виробники напряму братимуть участь у тендерах на закупівлю препаратів для медзакладів.

«Виключивши посередників, ми зможемо економити бюджетні кошти і купувати ліки за оптимальнішою ціною виробників. Обласна влада, у свою чергу, гарантує підтримку саме вітчизняним виробникам, що стане стимулом для розвитку наших компаній. А головне, що в кінцевому підсумку від цього виграє пацієнт, який отримає якісне лікування за найнижчою ціною», - підкреслив Михайло Черняк.