Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські тхеквондисти відкрили рахунок медалям на чемпіонаті України

Харківські тхеквондисти відкрили рахунок медалям на чемпіонаті України

11 та 12 жовтня в Палаці спорту «Локомотив» тривають чемпіонати України з тхеквондо ВТФ серед дорослих та юнаків.

В змаганнях беруть участь понад 700 спортсменів з усієї України. Для дорослих спортсменів перемога дає перепустку до складу національної збірної та можливість представляти Україну на світовій арені наступного року і поборотися за олімпійські ліцензії. Для юних спортсменів 2004-2007 р.н. цей чемпіонат - можливість перевірити свої сили та потрапити до резерву збірних.

11 жовтня відбулася урочиста церемонія відкриття чемпіонатів, на якій спортсменів, суддів, тренерів та усіх присутніх від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна зі стартом змагань привітав директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко.

«Ці змагання є етапом підготовки до основного старту чотириріччя - Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. До нас приїхало більше 700 учасників з усіх куточків України. Приїхали кращі, приїхали найсильніші. Хочу побажати нам усім побачити красиві поєдинки та чесну боротьбу, а учасникам - удачі та мирного неба над головою», - зазначив у своїй промові Віталій Кириленко.

За підсумками першого дня дорослого чемпіонату України на рахунку харківських спортсменів - 3 срібні та 3 бронзові медалі.

«Срібло» чемпіонату здобув у ваговій категорії до 58 кг Ігнат Бурдаков, програвши у фіналі 6:2 супернику з Одеської області.

Серед жінок в ваговій категорії до 49 кг віце-чемпіонкою України стала Валерія Грдзелішвілі, програвши у фіналі 15:0 суперниці з Києва.

В суперважкій категорії серед жінок Олена Бурчак також посіла друге місце, програвши у фіналі з рахунком 0:13 вихованці харківської школи тхеквондо Марині Коневій, яка наразі виступає за Київ.

Бронзові нагороди вибороли Хачатур Погосян - вагова категорія до 80 кг, Данило Ігнатій – вагова категорія понад 87 кг - та Аліна Маслюк – вагова категорія понад 73 кг.