Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я вдячний спортсменам за те, що прапор України піднімається за межами нашої країни. Ігор Райнін

Я вдячний спортсменам за те, що прапор України піднімається за межами нашої країни. Ігор Райнін

2 жовтня в обласній адміністрації пройшло розширене засідання Харківського відділення Національного олімпійського комітету України за участю голови НОК Сергія Бубки.

Відкриваючи засідання комітету, керівник ХОДА, голова Харківського відділення НОК Ігор Райнін подякував спортсменам за те, що вони гідно представляють Україну і рідний регіон у всьому світі.

«За межами країни прапор України піднімається тільки у двох випадках: під час офіційних візитів Президента та на честь перемог наших спортсменів. Спасибі вам за те, що наш прапор піднімається часто. Це і є прояви справжнього патріотизму, - звернувся до харківських спортсменів Ігор Райнін. - Ми, зі свого боку, гарантуємо, що Харківська область завжди буде лідером у розвитку спорту і підтримці своїх спортсменів».

Глава НОК України Сергій Бубка також подякував спортсменам за патріотизм.

«Сьогодні у вас багато пропозицій, спокус. Але Батьківщину не вибирають. У моїй кар'єрі теж було багато цікавих пропозицій, але я ніколи навіть у думках не дозволяв собі змінити прапор і виступати за іншу країну, - сказав Сергій Бубка. - Я хочу, щоб ви завжди це пам'ятали і гідно представляли свою землю».

Голова НОК зазначив, що Харківщина завжди славилася своїми спортивними досягненнями.

«За всю історію Олімпійських ігор харківські спортсмени завоювали 44 медалі. І сьогодні ви продовжуєте ці славні традиції, - підкреслив Сергій Бубка. - На I Європейських іграх ви завоювали 7 медалей. Саме харків'янин Віктор Рубан ніс на відкритті змагань прапор країни. І став переможцем, всупереч спортивному марновірству: той, хто несе прапор, не виграє змагання».

На думку Сергія Бубки, важливу роль в успіхах спортсменів грає та підтримка, яку їм надає обласне керівництво.

«Сьогодні в українського спорту багато фінансових проблем. І Харківська область подає всім приклад того, як ці проблеми потрібно вирішувати», - підкреслив голова НОК України.

У ході засідання Ігор Райнін і Сергій Бубка вручили нагороди Національного олімпійського комітету призерам I Європейських ігор.

Більше фото