Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аргентина розглядає питання співпраці з Харківською областю в аграрній сфері

Аргентина розглядає питання співпраці з Харківською областю в аграрній сфері

Розвиток співробітництва між нашим регіоном та Аргентинською Республікою голова ХОДА Ігор Райнін обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Аргентини в Україні.

У ході зустрічі з Лілою Ролдан Васкес де Муан Ігор Райнін запевнив, що Харківська область зацікавлена ​​у співпраці, в першу чергу, в економічній сфері.

«Безумовно, напрямок співпраці номер один - це сільське господарство. Аргентина та Україна тут напевно мають точки дотику», - зазначив Ігор Райнін.

Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки повідомила, що Аргентина дійсно зацікавлена ​​у співпраці з Харківською областю в цій сфері.

«Ми з вами - аграрні країни, чий потенціал добре відомий у світі. У вас - дуже хороші землі, в Аргентині - дуже хороші сільськогосподарські машини, а також технології, що застосовуються при обробці грунту даною сільгосптехнікою. Ваші фермери, сільгосппідприємства, виробники техніки знайомі з аргентинською сільськогосподарською технікою, і свого часу йшлося про співпрацю. Ми знаємо, що ваші науково-дослідні інститути в галузі аграрної науки також зацікавлені у співпраці з Аргентиною», - розповіла пані посол.

Вона також підкреслила, що Аргентина розглядає питання про можливу співпрацю з Харківською областю у сфері виробництва зерна. Крім того, посол запропонувала познайомити наших аграріїв з сучасними сільськогосподарськими технологіями, які були розроблені в її країні.

«Мені здається, було б цікаво запропонувати вам організувати групи ваших підприємців у сфері сільського господарства з метою ознайомлення з новітніми сільськогосподарськими технологіями нашої країни за допомогою візиту на кілька найбільших міжнародних ярмарків і виставок у галузі сільського господарства в Аргентині», - сказала пані посол.

Вона додала, що Аргентинська Республіка також зацікавлена ​​у співпраці в області збірки різних сільськогосподарських машин.

«Цілком можливо, мова може йти про сівалки, про спільну збірку тракторів і про виробництво запчастин. При продажі сільськогосподарської техніки аграрії повинні бути впевнені в її технічному обслуговуванні, постачанні запчастин. Нам здається, що це один з дуже цікавих моментів для можливої ​​співпраці», - пояснила Ліла Ролдан Васкес де Муан.

Голова ХОДА звернув увагу посла на продукцію промислових підприємств Харківщини, яка може бути цікава для Аргентинської Республіки.

«Можливо, аргентинський бізнес і промисловці не до кінця знають про можливості Харківської області. І ми цю позицію донесемо, ми підготували кілька проектів, з якими ви зможете ознайомитися. У мене є інформація, що тільки одне підприємство Харківської області має експортні відносини з Аргентинською Республікою - постачає підшипники. На території області кілька підприємств, які можуть це виконувати. У нас більше 600 промислових підприємств. І вартість продукції наших виробників на порядок нижче за європейські», - наголосив Ігор Райнін.

Він дав доручення Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА активно співпрацювати з представниками посольства Аргентинської Республіки для напрацювання конкретних проектів.

«Для нас дуже важлива практична складова співробітництва. Я націлюю всю команду Харківської облдержадміністрації на практичний результат», - підкреслив Ігор Райнін.

Більше фото