Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще один ліквідатор аварії на ЧАЕС отримав довідку, необхідну для призначення пенсії

Ще один ліквідатор аварії на ЧАЕС отримав довідку, необхідну для призначення пенсії

Про це повідомив т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

Засідання Регіональної комісії з визначення даних про заробітною плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках пройшло 25 вересня під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка.

«У Харківській області забезпечується соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. Для вирішення проблемних питань ми щомісяця проводимо засідання Регіональної комісії та робочої групи. Ось і зараз стосовно ще одного громадянина, який постраждав у Чорнобилі, прийнято рішення про достатність підстав для видачі довідки, яка необхідна для призначення пенсії», - зазначив Вадим Глушко.

Усього такі довідки з 2012 року за рішенням комісії отримали 55 осіб.

Також 25 вересня Вадим Глушко провів засідання Робочої групи з питань визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На засіданні було розглянуто питання щодо права на встановлення статусу учасників ліквідації аварії на ЧАЕС двом особам. Вони здобули право на отримання встановлених законодавством пільг.

Крім того, були заслухані справи, які надійшли з комісії зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, при Міністерстві соціальної політики України.