Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківському регіоні зменшується кількість підприємств-боржників

В Харківському регіоні зменшується кількість підприємств-боржників

Про це йшлося 17 вересня на черговому засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка.

«З початку цього року в області ліквідовані борги з виплати заробітної плати працівникам більш ніж на 60 підприємствах у розмірі 34,9 млн грн», - зазначив Вадим Глушко.

На засіданні також заслухали керівників підприємств ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування», ТОВ «Газтехбуд», ТОВ «Теплоенергопром», Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка, КП «Лозоваводоканал», КП «Теплові мережі» Харківської районної ради, Балаклійського підприємства житлово-комунального господарства «Червонодонецьке», які повідомили про причини несвоєчасної виплати поточної заробітної плати, вжиті заходи для скорочення боргів та вказали терміни їх ліквідації.

За словами керівників, причини невиплати заробітної плати – невідповідність діючих тарифів фактичним витратам підприємств на надання послуг, зниження попиту на продукцію, відсутність держзамовлень тощо.