Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Волонтери Краматорська подякували Ігорю Райніну за допомогу в організації вистав для дітей із зони АТО

Волонтери Краматорська подякували Ігорю Райніну за допомогу в організації вистав для дітей із зони АТО

На виставу харківського ТЮЗу в зоні антитерористичної операції прийшла майже тисяча дітей.

Волонтери «Штабу допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО «SOS Краматорськ» висловили подяку Ігорю Райніну за співпрацю, зокрема - за допомогу в організації гастролей Харківського театру для дітей та юнацтва в Краматорську. Колектив театру влаштував безкоштовну виставу для дітей - вимушених переселенців із зони АТО, запросивши малечу на дитячу казку «Як Кощій на Василині одружився» в сучасній інтерпретації.

Захід відбувся в Центральному будинку культури Краматорська 22 серпня. На театральну виставу прийшли 960 дітей, із них більше сотні - переселенці з непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей.

«Море захоплення було. Подія для міста дуже важлива. Хотілося б, щоб такі заходи у нас проходили частіше. Такі театральні вистави благотворно впливають на дітей: вони звільняються від низки психологічних проблем», - розповіли в «Штабі допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО «SOS Краматорськ».

Театральну програму група театру показала також у Слов'янську, Костянтинівці та Красному Лимані.

«У перші хвилини, коли ми виходили на сцену, відчувалося якесь напруження в залі. Але як тільки починався спектакль, діти відразу ставали дітьми, а дорослі - дорослими. Глядачі сміялися, посміхалися й аплодували. Нам дуже хотілося, щоб вони відпочили і відволіклися. Нас дуже добре прийняли. Ми відчули свою необхідність. До нас і до, і після вистави підходили бабусі і мами з дітками, дякували, що ми до них приїхали, і просили знову приїжджати в гості до їх міста», - розповів директор ТЮГу Андрій Гапановіч.

Він запевнив, що вже в жовтні творчий колектив планує повторити поїздку до Донецької області. Маршрут і програма виступів поки знаходяться у стадії розробки.