Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

День українського кіно в Мерефі відзначили показом фільму «Поводир»

День українського кіно в Мерефі відзначили показом фільму «Поводир»

12 вересня в кінотеатрі «Супутник» глядачів запрошували на безкоштовний перегляд вітчизняного фільму режисера Олеся Саніна.

Ініціатором показу саме цього фільму став т.в.о заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

«Цей фільм - значна подія в культурному житті нашої країни. Тим більше, що його зйомки також проводилися в Харкові, - зазначив Вадим Глушко. - Всі ми знаємо, які події зараз проходять в Луганській і Донецькій областях. Це нелегкі часи, але сьогодні ми проходимо важкий етап самоідентифікації. Ми твердо стоїмо на тому шляху, що ми - українці, а Україна - незалежна держава. Думаю, ті хто зібрався в залі, розділяють мою думку».

Зал був заповнений глядачами. Тут зібралися як молодь, так і старші люди. Перед сеансом з глядачами поспілкувалися волонтери, що допомагають української армії. Про історію рідного краю землякам повідав краєзнавець Володимир Воронов, автор книги «Мерефа. Сторінки історії».

Також з нагоди свята грамоти від Департаменту культури і туризму ХОДА отримали Володимир Воронов і директор КП Мереф'янської міської ради «Кінотеатр «Супутник» Галина Колесник.

Довідка. «Поводир» - український історичний драматичний художній фільм режисера і сценариста Олеся Саніна. В основу сюжету фільму ліг реальний факт 1934 року, коли всіх кобзарів і лірників етнографічна комісія Академії наук УРСР запросила на з'їзд до Харкова з нагоди Республіканської олімпіади міста і села. Насправді ж більше 200 музикантів були розстріляні.