Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нові покоління потрібно виховувати на подвигах ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Михайло Черняк

Нові покоління потрібно виховувати на подвигах ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Михайло Черняк

10 вересня заступник голови ХОДА взяв участь в урочистому відкритті фотовиставки «Чорнобиль. Я там був» в Чугуєві.

Виставка, присвячена ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, відкрилася в одному з залів музею ім. І. Ю. Рєпіна. На її відкриття зібралися ліквідатори аварії на ЧАЕС з різних куточків Харківської області.

Звертаючись до присутніх, Михайло Черняк зазначив, що сьогодні необхідно не просто зберегти пам'ять про Чорнобиль, але і витягти уроки з цієї трагедії.

«Так склалося, що на долю нашої країни, нашого народу на протязі історії припадали колосальні випробування. І Чорнобильська трагедія – одне з таких випробувань. Майже 30 років тому саме нам, українцям, довелося рятувати всю Європу від наслідків аварії світового масштабу. Більше 400 тисяч наших співвітчизників були задіяні в ліквідації, багато з них вже пішли з життя. Безумовно, ми не повинні забувати про їх подвиг. Це та історія, на якій потрібно виховувати наше підростаюче покоління, - підкреслив заступник голови обладміністрації. - Ми дуже вдячні учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні їм непросто, але Харківська обласна адміністрація робить все можливе, щоб вирішувати їх питання і підтримувати в міру своїх повноважень».

Після урочистого відкриття виставки відбулася панахида за тими ліквідаторам, які вже пішли з життя.

Фотовиставка «Чорнобиль. Я там був» працюватиме в Чугуєві 10 днів, після чого представлені на ній роботи перейдуть до фонду музею. Як повідомив організатор виставки і автор більшості робіт фотограф Юрій Ворошилов, присвячені 30-річчю Чорнобильської катастрофи фотовиставки проводитимуться в усіх районах області.

У Чугуївському районі, за словами голови райдержадміністрації Євгена Королюка, також заплановано низку інших заходів, присвячених 30-річчю Чорнобильської трагедії. У тому числі – відкриття 7 пам'яток в населених пунктах району.