Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я вірю в кожного з вас. Ігор Райнін – новим патрульним Харкова

Я вірю в кожного з вас. Ігор Райнін – новим патрульним Харкова

У регіоні призначили керівника патрульної поліції. До обов'язків поліцейські візьмуться 26 вересня.

Про це 4 вересня на зустрічі з патрульними поліцейськими, які проходять підготовку на базі Національного університету внутрішніх справ, говорили Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

Ігор Райнін звернувся до майбутніх правоохоронців зі словами підтримки і віри в принципи верховенства права.

«Я глибоко переконаний, що у нас з вами спільний ворог – корупція і порушники закону. Я завжди буду на вашому боці, тому що і ви, переконаний, будете на стороні закону. Це єдиний священний документ, який нас спрямовуватиме, і більше не буде ніяких «священних корів». Це стосується і чиновників, і бізнесменів, і поліцейських. Всі рівні перед законом, - зазначив Ігор Райнін. - Ми змінюємо країну, міняємо людей, змінюємо правила, які були. На нас чекає непроста осінь і в політичному сенсі, і в плані роботи правоохоронної системи. Я просто впевнений, що та реформа, яку проводить Міністерство внутрішніх справ і вся влада в цілому, вкрай важлива, і я вірю в кожного з вас».

За інформацією Арсена Авакова, харківські патрульні поліцейські складуть присягу 26 вересня на площі Свободи. В цей день на службу заступлять 800 нових поліцейських. Міністр зазначив, що харківський загін поліцейських вийшов найбільш «просунутим», адже 82% мають вищу освіту. Також серед патрульних - 22% дівчат і близько 8% колишніх вихідців з правоохоронної системи. Крім усього, міністр представив начальника харківських поліцейських.

«Сьогодні я своїм наказом призначив нового начальника патрульної поліції Харкова. Це - Євген Мельник, молодший лейтенант. 26-річний киянин. Один з кращих київських патрульних», - зазначив Арсен Аваков.

Також він розповів, що система МВС в Україні буде повністю змінена протягом декількох років.

«Крок за кроком ми будемо міняти систему. Спочатку - патрульні, потім - дільничні, потім будуть нові райвідділи, і ми поступово збудуємо нову поліцію, яка в повному обсязі відповідатиме нашому гаслу - «Служити і захищати», - запевнив міністр.
 

Більше фото