Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво області не допустить «російської осені» в регіоні. Сергій Стороженко

Керівництво області не допустить «російської осені» в регіоні. Сергій Стороженко

Про заходи, які проводять, щоб забезпечити громадську безпеку в області, розповіли радник голови ХОДА з правових питань та начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар.

За словами Сергія Стороженка, Харківська область, як і раніше, залишається частиною геополітичних амбіцій і планів Російської Федерації. Про це свідчить підвищена активність агентів країни-агресора на території регіону.

Так, за інформацією Олександра Пивовара, у серпні в області були затримані 2 диверсійно-розвідувальні групи - всього 7 чоловік. Одну групу затримали в Куп'янську, вона вже заклала вибухівку на залізничних коліях для підриву складу з технікою, який йшов в зону АТО. У ході розшукових дій силовики виявили ще 20 об'єктів, на яких група планувала диверсії і теракти. Другу групу затримали в Харкові, у них вилучили гранати, вибухові пристрої. Вони мали намір здійснити вибухи напередодні Дня незалежності.

«У нас є інформація про те, що восени в місті планується нова хвиля провокацій, так звана «російська осінь». У зв'язку з цим ми посилюємо заходи безпеки, - розповів Сергій Стороженко. - Для оцінки ситуації голова ХОДА Ігор Райнін щодня проводить зустрічі з представниками правоохоронних органів. Разом з усіма силовими відомствами, учасниками боротьби з тероризмом, нам вдалося вибудувати системну і ефективну роботу. Завдяки цьому, зокрема, в Харкові можливе проведення масових заходів, таких, як Перший дзвінок».

За словами Олександра Пивовара, одне з найважливіших завдань сьогодні - не допустити поширення зброї із зони АТО на території України і в Харківській області, зокрема. «Правоохоронці цілодобово затримують на кордоні демобілізованих та волонтерів, які везуть патрони, гранати, вогнепальну зброю, все це - в досить великій кількості», - підкреслив керівник СБУ в Харківській області.

Підвищені заходи безпеки вводяться, зокрема, і в будівлі ХОДА, повідомлення про мінування якої регулярно надходять до силових відомств.

«По периметру будівлі виставили пости, встановили камери спостереження. Ми хочемо налагодити нову систему входу-виходу з бокового входу будівлі. Там облаштують чергову частину, при необхідності, будуть використовувати металодетектори», - розповів радник голови ХОДА.

Більше фото