Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Двадцять кращих студентів Харківщини зможуть претендувати на обласні стипендії

Двадцять кращих студентів Харківщини зможуть претендувати на обласні стипендії

27 серпня під час чергової сесії облради депутати схвалили зміни до програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 рр. і затвердили Порядок призначення та виплати обласних стипендій.

Розмір обласної стипендії – 1000 гривень. На виплати можуть претендувати 20 студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації, крім приватних, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студенти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків і які найбільш відзначилися у навчанні.

Кандидати на отримання обласних стипендій визначаються вченими (педагогічними) радами вищих навчальних закладів. До рішення вчених (педагогічних) рад додаються матеріали, що підтверджують високі показники у навчанні та активну громадську роботу кандидата на призначення обласної стипендії.

Стипендії призначаються один раз на рік за результатами літньої екзаменаційної сесії на підставі рішення стипендіальної комісії при облдержадміністрації, починаючи з другого курсу навчання.

Визначеним студентам стипендії виплачуються після їх призначення з 1 вересня до 31 серпня.

Фото сесії