Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Програма соціальної підтримки учасників АТО на 2015-2016 рр. тепер діє не тільки для демобілізованих

Програма соціальної підтримки учасників АТО на 2015-2016 рр. тепер діє не тільки для демобілізованих

27 серпня в ході засідання ХХХVII сесії обласної ради депутати прийняли зміни до Комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки.

Зміни також внесли до Порядку використання коштів обласного бюджету на проведення відпочинку звільнених у запас (демобілізованих) військовослужбовців, які брали участь у АТО, в санаторно-курортних установах Харківської області. Згідно зі змінами, дія програми поширюється на всіх учасників АТО.

Підставою для внесення змін стало звернення представників Харківської обласної громадської організації «Союз ветеранів АТО» до голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна. Ветерани АТО просили, щоб оздоровитися в санаторіях області могли всі воїни, що брали участь у проведенні антитерористичної операції не по мобілізації (особовий склад підрозділів Національної Гвардії України, батальйонів МВС, прикордонної служби і т.д.).

Нагадаємо, Комплексну програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції затвердили 9 квітня на пленарному засіданні XXXV позачергової сесії обласної ради. Це рішення підтримали 106 депутатів. Програма соціальної підтримки учасників АТО, що розроблена фахівцями Харківської облдержадміністрації, розрахована на 2015-2016 роки. Зокрема, 2 млн грн виділили на відпочинок та оздоровлення демобілізованих в санаторіях Харківської області.

Фото сесії