Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році Харківський регіон отримає більше 226 млн грн на проекти регіонального розвитку

У 2016 році Харківський регіон отримає більше 226 млн грн на проекти регіонального розвитку

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко.

«Прогнозна сума, передбачена Державним фондом регіонального розвитку для фінансування проектів у Харківській області в 2016 році, становить 226 млн 168 тис. грн. Для участі у конкурсному відборі нам подали 138 проектів. Але тільки 78 з них (на суму 628 млн грн) відповідають умовам і критеріям відбору», - розповів Євгеній Шахненко під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Серед головних умов підготовки проектів: повністю оформлена проектно-кошторисна документація, термін реалізації проекту – не більше трьох років, співфінансування з місцевих бюджетів (не менше 10%) і здатність суб'єктів надалі утримувати об'єкт.

«При підготовці проектів ми постаралися врахувати всі проблемні питання регіону. Серед проектів - об'єкти ЖКГ, охорони здоров'я, соціального захисту, фізкультурно-оздоровчі споруди та інші соціально значущі об'єкти. В тому числі і такі глобальні, як, наприклад, розробка картографічної основи Харківської області (проект, поданий обласною радою) або створення дата-центру для забезпечення роботи системи «електронного уряду». Ці проекти необхідні для того, щоб зробити технічно можливу передачу повноважень на місця в рамках децентралізації», - пояснив заступник голови ХОДА.

Регіональна комісія розгляне 78 проектів в найкоротші терміни – і вже 10 вересня відправить найбільш перспективні з них на розгляд до Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.