Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з сімей учасників АТО повернулися з відпочинку в Угорщині

Діти з сімей учасників АТО повернулися з відпочинку в Угорщині

25 серпня до Харкова повернулися діти бійців АТО, які провели 10 днів у молодіжному таборі імені Др. Спрингера Ференца в Угорщині. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Для цікавого відпочинку дітей у таборі організували різноманітні розважальні заходи: екскурсію до Будапешту, до парламенту Угорщини, на гору Бенце, спортивні змагання та ігри, катання на каное та на каяках на озері Веленце», - розповіла Юлія Світлична.

На залізничному вокзалі у Харкові 25 серпня школярів зустрічав директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. Батьки юних мандрівників розповіли йому, що діти надзвичайно задоволені поїздкою і дуже вдячні за можливість побувати за кордоном.

«10 школярів з різних куточків Харківської області змогли побувати в Угорщині завдяки спільним зусиллям ХОДА, волонтерів та міжнародних організацій, - розповів Анатолій Бабічев. - Голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін значну увагу приділяє соціальній підтримці родин учасників АТО, а особливо – їх дітей. Тому це не останній подібний проект. Зараз починається навчальний рік, але під час осінніх та зимових канікул ми продовжимо цю роботу».

Повертаючись з Угорщини, діти зупинилися у Львові, де відзначили День незалежності. Також для них організували екскурсію по храмах, вони побували у музеях кави та шоколаду.

«Подорож була дуже цікавою, - розповіла 13-річна Наталя з Циркунів. - Ми жили в дерев'яних будиночках на березі озера Веленце, на якому сплавлялися на байдарках та каяках, купалися. Нас дуже добре кормили, в угорців дуже цікава кухня. Також ми відвідати багато екскурсій, були в зоопарку. Дуже цікаво було в Будапешті. А ще ми знайшли багато нових друзів».

Більше фото