Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласні школи отримали навчальну апаратуру та спортивний інвентар вартістю більше мільйона гривень

Обласні школи отримали навчальну апаратуру та спортивний інвентар вартістю більше мільйона гривень

Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична під час селекторної наради, присвяченої підготовці до нового навчального року.

«Завдяки правильному плануванню обласного бюджету, зокрема, в частині його децентралізації, нам вдалося закупити необхідну апаратуру та навчальне обладнання для фізичних, хімічних та інших профільних класів загальноосвітніх шкіл Харківщини. На це було виділено 650 тис. грн. Крім того, 500 тисяч було виділено на закупку спортивного інвентарю», - повідомила заступник голови ХОДА.

Також облдержадміністрація знайшла можливість придбати за кошти обласного бюджету нові шкільні автобуси. «Ми придбали вже 10 автобусів, є можливість купити ще один. Таким чином в нас буде 11 нових автобусів, які зможуть доставити до місця навчання усіх школярів області», - підкреслила Юлія Світлична.

Крім того, з обласного бюджету було виділено кошти на підготовку закладів освіти до нового навчального року.

«На проведення капітальних ремонтів 15-ти навчальних закладів з обласного бюджету цьогоріч було виділено 7 млн грн. На сьогодні роботи завершено в 4-х навчальних закладах, в інших закладах ремонти тривають. У зв’язку з додатковим виділенням коштів рішенням обласної ради від 18 червня в 4-х навчальних закладах сьогодні ведеться робота по затвердженню проектно-кошторисної документації», - пояснив директор Департаменту освіти і науки Анатолій Бабічев.

Для поточного ремонту та підготовки закладів до опалювального сезону 2015-2016 років з місцевих бюджетів було виділено 40 млн грн – це вдвічі більше, ніж у минулому році. Також для ремонту закладів освіти залучалися кошти спонсорів - 5,8 млн грн.

Крім того, у липні в 7 районах додатково виділили з місцевих бюджетів кошти для ремонтних робіт - загалом у 10 навчальних закладах. В них роботи завершать до початку навчального року.

При підготовці до нового навчального року у закладах освіти було відремонтовано більше 18 тис. кв.м м’якої та майже 2 тис. кв.м шатрових покрівель, 80 систем внутрішньої та зовнішньої тепломереж, 3,5 тис. погонних метрів систем водопостачання та водовідведення. Також відремонтовано 163 харчоблоки, 135 їдалень, 115 спортивних залів, 52 актових зала, 112 туалетів. У навчальних закладах замінили більше 5 тис. кв.м вікон на енергозберігаючі та провели загальнобудівельні роботи на 341-му об’єкті.

За інформацією Анатолія Бабічева, наприкінці серпня до фінансування ремонтних робіт долучиться державний бюджет: очікується, що для ремонту чотирьох навчальних закладів область отримає 10 млн грн.

Довідка. На сьогоднішній день в Харківській області функціонують 707 дошкільних, 819 загальноосвітніх, 53 професійно-технічних та 86 вищих навчальних закладів.

Більше фото