Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дитсадкам області закуплено обладнання на 400 тис. грн

Дитсадкам області закуплено обладнання на 400 тис. грн

Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична в ході обласної селекторної наради з питань підготовки закладів освіти області до нового навчального року.

«Три додаткові групи було відкрито в дитячих садках Вовчанського та Зачепилівського районів. Ми поступово розширюємо можливості щодо навчання дошкільнят, те саме будемо намагатися у якісному плані виконувати і з загальноосвітніми школами, - підкреслила Юлія Світлична. - Також нам вдалося у цьому році забезпечити дитячі садки обладнанням на суму близько 400 тисяч гривень. Було придбано меблі, іграшки, інвентар, ігрові дитячі майданчики та устаткування для пралень та харчоблоків».

За інформацією директора Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолія Бабічева, наразі в області функціонують 707 дошкільних навчальних закладів усіх типів і форм власності, з них 181 – у складі навчально-виховних комплексів. На початок 2015 року кількість дітей у дитсадках зросла, порівняно з початком 2014-го, на майже 2800 осіб.

«За оновленим планом відкриття дошкільних навчальних закладів та додаткових груп, у 2015 році заплановано відкрити 11 закладів, а у діючих передбачено відкриття 16 додаткових вікових груп», - повідомив Анатолій Бабічев.

Він уточнив, що показник охоплення дошкільною освітою дітей від 3 до 6 років в області становить 97,7%.

Фото з селекторної наради