Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Офісом Харківської області у Вашингтоні керуватиме екс-співробітник конгресу США

Офісом Харківської області у Вашингтоні керуватиме екс-співробітник конгресу США

Про це повідомив голова ХОДА Ігор Райнін в інтерв'ю «Українській правді», опублікованому на сайті видання 7 серпня.

Відповідаючи на запитання журналіста про хід регіональних реформ в Харківській області, Ігор Райнін перерахував, що зроблено за ключовими напрямами.

«Ми ініціювали створення науково-освітнього консорціуму і об'єднали всі ВНЗ в Харківській області. Друге - переорієнтація промислових підприємств і ринків збуту. Раніше основним ринком збуту була Росія, тут потрібен час і певна допомога держави. Ми створили кластер, об'єднавши сільгоспмашинобудівні підприємства і вузи аграрної спрямованості. Цей кластер буде розширюватися. Також працюємо над створенням кластера для промисловості шляхом переоснащення. Підвищуємо рівень енергоефективності підприємств», - розповів голова облдержадміністрації.

Ігор Райнін підкреслив: серед найважливіших напрямків роботи ХОДА - співпраця з міжнародними донорськими організаціями.

«За нашою ініціативою створено Міжнародне агентство регіонального розвитку. Ми будемо укладати договори з міжнародними фінансовими організаціями, які готові представляти секторальну допомогу. Нам вдалося домовитися за підтримки посольства США про відкриття офісу Харківської області у Вашингтоні. Цим офісом керуватиме американський фахівець, який довгий час працював в конгресі США», - повідомив керівник ХОДА.

Він уточнив, що офіс Харківської області у Вашингтоні запрацює вже цієї осені. Крім того, Ігор Райнін відзначив роботу регіону щодо впровадження електронного уряду і повідомив, що реалізація цього проекту почнеться вже найближчим часом.

«Ми також працюємо над тим, щоб запустити проект «Нова полиця» у вересні-жовтні в Харкові. Працюємо над покращенням служби 112, щоб по дзвінку відстежувати, звідки він надійшов», - уточнив голова обладміністрації.