Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде реалізовано декілька великих проектів із працевлаштування

У Харківській області буде реалізовано декілька великих проектів із працевлаштування

Про це йшлося під час зустрічі т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка з головою Державної служби зайнятості України Ярославом Кашубою та директором ПРООН в Україні Янтомасом Хімстрою.

«ПРООН – одна з небагатьох організацій, що надає реальну допомогу переселенцям, - підкреслив Вадим Глушко, звертаючись до Янтомаса Хімстри. – Сподіваюся на довгу та плідну співпрацю, вашу допомогу в відновленні Донбасу та створенні нових робочих місць. У цьому нам може допомогти Ярослав Кашуба».

Як відзначив Вадим Глушко, на сьогодні Харківщина прийняла найбільшу після Донецької і Луганської областей кількість тимчасово переміщених осіб.

«Сьогодні з 185 тисяч офіційно зареєстрованих тимчасово переміщених осіб близько 40 тис. можуть працювати. Лише 10% погодились на перенавчання по програмах профцентрів занятості, щоб отримати іншу спеціальність. У цілому, в цьому напрямку проводиться величезна робота, і тому певен, що результатами відвідування нашого регіону панами Янтомасом Хімстром та  Ярославом Кашубою стане виділення додаткових позабюджетних фінансів для впровадження тих чи інших програм».

Ярослав Кашуба, у свою чергу, подякував керівництву Харківської облдержадміністрації за системно побудовану роботу щодо навчання та підвищення кваліфікації людей, які шукають роботу. Він підтвердив, що Державна служба зайнятості України у співпраці з ПРООН впроваджує два глобальні проекти. Перший називається «Швидке реагування на соціально-економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні», який має бюджет 6 млн 320 тис. доларів і буде реалізований до лютого наступного року. Бюджет другого проекту - «Економічне та соціальне відновлення» - складає 5 млн доларів.

«Харківська область є на першому місці в Україні серед центрів занятості за якістю та кількістю наданих послуг. Тому, окрім проектів ПРООН, ще у трьох областях, включаючи Харківську, буде впроваджено великий проект, підтриманий Світовим банком. Його сума складає майже 500 млн доларів. Це кошти, які спрямовані на тимчасову зайнятість та громадські роботи. Ми робимо все, щоб люди могли працевлаштуватися. Наприклад, якщо вони мають започаткувати власний бізнес – маємо допомогти розпочати власну справу», - підкреслив Ярослав Кашуба.

БІльше фото