Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щоб запропонувати мені хабар, потрібно бути божевільним. Ігор Райнін

Щоб запропонувати мені хабар, потрібно бути божевільним. Ігор Райнін

Голова ХОДА відповів на запитання кореспондента «Української правди» про боротьбу з корупцією в регіоні.

Наводимо цитати з інтерв'ю керівника Харківської облдержадміністрації, опублікованого на сайті «УП» 7 серпня.

- Ви зачепили тему боротьби з корупцією. У вас у самого зарплата - 5500 гривень. Це дуже низька зарплата, яка може призвести до корупції.

- Я відповім. Моя зарплата - як і всіх голів ОДА і міністрів - чітко регламентована постановою Кабміну. Якщо думати про збагачення та комфорт - мені точно не потрібно було їхати до Харкова. У 2010 році потрібно було залишатися працювати з Партією регіонів. У кожного свої життєві принципи.

Мені 42 роки, я до цього часу працював, і у мене є можливість певний період часу присвятити державі. Хоча я не вважаю правильним, що у менеджерів держрівня такі зарплати. Про це теж треба говорити. Безумовно, вони не можуть бути європейськими, але «золоту середину» потрібно знаходити.

У мене в команді - справжні патріоти. У вищому керівництві облдержадміністрації є людина, яка сама здає кров і робить це з першого дня військового конфлікту. Я про це дізнався випадково через станцію переливання крові. Ось це - патріотизм, а не PR.

- За той час, що ви працюєте в Харкові, вам намагалися запропонувати хабар?

- Ні це неможливо. Це треба бути божевільним, щоб вести зі мною такі розмови.

- Ну добре, з вами - ні. А що стосується корупції на рівні середньої ланки чиновників?

- Колективи великі. Я зібрав обласних прокурора, міліціонера та главу СБУ. Я в цілому, за великим рахунком, упевнений у керівниках, хоча контроль необхідний завжди, і ви розумієте, що ми його здійснюємо. Але колективи великі, і досі є багато нарікань.

Взяли заступника начальника міліції Харкова. Це внутрішня розробка внутрішньої безпеки МВС. Взяли директора Департаменту житлово-комунального господарства. Це ми, обласна адміністрація, звернули на це увагу. Я не виключаю, що на середніх ланках є не зовсім приємні факти. Ми шукаємо, і я до всіх звертаюся: вимагають хабара - не давайте. Інформуйте. У нас є безкоштовна телефонна лінія - 0 800 30 00 57.

Я реально зібрався з цим боротися, це не жарт. Ми проводимо серйозний аналіз діяльності співробітників Харківської обладміністрації. Такі ж вимоги у мене - до обласної прокуратури, МВС і СБУ.

Повний текст інтерв'ю