Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бійці АТО попросили Марка Беккера посприяти у виділенні земельних ділянок

Бійці АТО попросили Марка Беккера посприяти у виділенні земельних ділянок

5 серпня заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер провів особистий прийом громадян.

Більшість з тих, хто прийшов, просили допомоги у вирішенні питань, пов'язаних із землею. Так, мешканець селища Дергачі попросив допомогти з оформленням земельної ділянки для ведення особистого сільського господарства на території Дергачівського району. Крім того, двоє харків'ян - учасників АТО - звернулися до Марка Беккера з проханням посприяти виділенню земельних ділянок для садівництва та ведення особистого сільського господарства. За словами чоловіків, запропоновані їм варіанти в одному з садових товариств знаходяться дуже далеко від автомагістралі та залізниці - дістатися до дільниць можна тільки автомобілем.

«Ваше питання зрозуміле. На сьогоднішній день до нас надійшло понад 200 подібних заявок. Механізм наступний: ми спочатку виходимо з відповідною пропозицією на районні адміністрації, оскільки землі знаходяться в їх підпорядкуванні. Для тих, хто проживає в Харкові - це Дергачівська, Харківська РДА, з тим, щоб вони виділили певний масив. Як тільки вони після інвентаризації земель визначаться з ділянкою, тоді будемо вирішувати питання з розподілом», - пояснив Марк Беккер.

Також мешканка Харківського району поскаржилася заступнику голови ХОДА, що фермер, в оренді у якого знаходяться їх земельні паї, вже кілька років не проводить виплати.

Усі, хто прийшов на прийом Марка Беккера, за необхідністю, отримали консультації фахівців профільних департаментів Харківської облдержадміністрації.