Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з сімей учасників АТО відпочинуть в Угорщині та Румунії. Юлія Світлична

Діти з сімей учасників АТО відпочинуть в Угорщині та Румунії. Юлія Світлична

Перша група юних туристів відправиться за кордон в середині серпня. Відповідні домовленості були досягнуті керівництвом ХОДА з приймаючою стороною.

«Ми формуємо списки дітей з сімей загиблих учасників АТО і тих героїв, які зараз воюють в Донецькій і Луганській областях. Ці діти отримають можливість поїхати на відпочинок до Угорщини та в Румунії на 7 днів, де їм буде надано житло й організовані екскурсії», - повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Вона уточнила: першою дітей з Харківської області готується прийняти Угорщина. З 16 по 21 серпня вони зможуть відпочити в молодіжному таборі імені Др. Спрингера Ференца. За кордон планують відправити учнів шкіл Валківського, Дергачівського, Зміївського, Сахновщинського, Куп'янського, Красноградського та Харківського районів області, а також міст Чугуїв та Куп'янськ.

«Молодіжний табір, у якому відпочиватимуть наші школярі, знаходиться на березі озера Веленце. Керівництво закладу гарантувало, що для наших дітей організують різноманітні розважальні програми, - розповіла Юлія Світлична. - Також облдержадміністрація вживає організаційних заходів для забезпечення відпочинку дітей учасників АТО влітку 2015 року в молодіжних таборах Румунії та Чехії».