Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Валківському районі домовилися об’єднатися в одну спроможну громаду

В Валківському районі домовилися об’єднатися в одну спроможну громаду

Голова Валківської РДА Володимир Войтенко підтримав пропозицію робочої групи з добровільного об’єднання територіальних громад об’єднатися в одну спроможну громаду з центром у м. Валки.

 

 

 

 

 

 

 

«По-перше, місто займає вигідне географічне положення. Через Валки проходить траса загальнодержавного значення Київ-Харків-Довжанський. По-друге, це наявність розвиненої інфраструктури, здатної у повній мірі виконувати усі делеговані повноваження. У Валках така структура є в наявності, тобто наразі є приміщення, де розміщені правоохоронні органи, рятівники, соціальні працівники, реєстраційна служба, казначейство, Пенсійний фонд та інші», - сказав Володимир Войтенко. 

Також він додав, що у одній об’єднаній територіальній громаді якість та доступність надання таких послуг буде належною, тоді як в окремих громадах - нижчою з ряду об’єктивних причин.

На засіданні члени робочої групи активно обговорювали, в якому складі після об’єднання працюватимуть фахівці сіл. На думку голів місцевих рад, необхідно буде створити штат працівників, у складі яких будуть відповідальні особи з соціального захисту населення, землевпорядники та секретар. Говорили також про переваги та додаткові можливості, які отримають місцеві ради, об’єднавшись в територіальну громаду, обмінювались думками щодо фінансування та витрат майбутньої громади.