Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

340 тисячам мешканців області автоматично перерахують соціальні пільги

340 тисячам мешканців області автоматично перерахують соціальні пільги

Як повідомив під час прес-конференції в ХОДА т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, на сьогодні в Харківській області майже півмільйона громадян мають право претендувати на податкову соціальну пільгу. «340 тисячам мешканців області автоматично пільгу перерахують, а близько 160 тисяч повинні будуть надати довідки про доходи для того, щоб підтвердити, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну людину за попередні шість місяців не перевищує доходу, який дає право на соціальну пільгу, а саме 1710 грн. Всі громадяни, які мають право на пільгу – її отримають», - зазначив Вадим Глушко.  

Як пояснила заступник начальника управління соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА Вікторія Кравченко, якщо людина, яка претендує на пільгу, отримує тільки пенсію або соціальну допомогу, тоді документи до управління соцзахисту надавати їй не потрібно. Якщо людина отримує додатковий дохід - вона повинна звернутися до соцзахисту, щоб підтвердити право на пільгу. «Для інвалідів війни, учасників бойових дій, чорнобильців 1 та 2 категорій пільга залишається без змини, без урахування доходів», - сказала Вікторія Кравченко.

Щоб отримати пільгу з 1 липня, громадянин повинен подати довідку про свої доходи до вересня поточного року.

«Процедура підтвердження буде дуже спрощена. Бажано, щоб мешканці області зверталися в стислі терміни, щоб у працівників залишився час якісно обробити інформацію», - додав Вадим Глушко.

З Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, а також зразком декларації можна ознайомитися тут