Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти-льотчики успішно опановують «Альбатроси», АН-26 та вертоліт Мі-8

Курсанти-льотчики успішно опановують «Альбатроси», АН-26 та вертоліт Мі-8

Перейшла до завершальної фази льотна практика курсантів старших курсів льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС). Польоти проводяться на аеродромі навчально-авіаційної бригади, що в Чугуєві. Для проведення практичних занять з «кожедубівцями» на літовищі створені усі необхідні умови. Всі літаки, на яких проводяться польоти, перебувають у справному стані та повністю забезпечені паливно-мастильними матеріалами. Разом з майбутніми офіцерами-льотчиками постійно знаходяться інструктори авіаційного з’єднання та викладачі льотного факультету університету, які ретельно стежать и допомагають у становленні нового покоління військових авіаторів.

«Протягом усього свого навчання курсанти змогли добре засвоїти теоретичну частину, що позитивно відображається тепер, під час тренувальних польотів та польотів з інструкторами. У всіх курсантів я бачу велике бажання літати, в чому ми їм і допомагаємо. На сьогоднішній день курсанти вже мають достатньо навичок та нальотного часу аби впевнено почувати себе у небі», - розповів командир бригади льотчик І класу полковник Геннадій Дубовик.

Майбутні офіцери успішно опановують навчально-тренувальний літак типу Л-39 «Альбатрос» та АН-26, а також вертоліт Мі-8.

Так, третьокурсники із запланованих 55 годин льотного часу у небі провели вже майже 47, що складає 85% програми. Всі вони с травня виконують самостійні польоти. Курсанти четвертого курсу провели за штурвалом літака біля 36 годин, що складає 60% від заплановано льотного часу.

Не відстають від товаришів і вертольотчики, які вже додали до своїх льотних книжок по 14 годин із запланованих 36.

Штурманська складова факультету навіть перевищує заплановані показники. Так, курсанти другого курсу виконали план польотів на 225%, а третього – на 115%.

Нагадаємо, цьогорічна льотна практика розпочалася у квітні цього року. Перед початком виконання тренувальних польотів курсанти-третьокурсники льотного факультету університету пройшли наземну підготовку, виконали обов’язкові стрибки з парашутом та відпрацювали польотні завдання з льотчиками-інструкторами авіаційного з’єднання. Слід додати, що перед польотами на реактивних літаках курсанти понад 20 годин провели у небі за штурвалом легкомоторних літаків ХАЗ-30 на аеродромі Харківського аероклубу імені Валентини Гризодубової Товариства сприяння обороні, що у селищі Коротичі. По завершенні цьогорічної льотної практики на кожного курсанта чекає екзаменаційний політ за курс навчання.