Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни Дмитро Карюченко та Максим Хворост повернулися додому з золотою медаллю чемпіонату світу з фехтування

Харків’яни Дмитро Карюченко та Максим Хворост повернулися додому з золотою медаллю чемпіонату світу з фехтування

На чемпіонаті світу з фехтування, який відбувається у Москві, чоловіча збірна України з фехтування на шпагах, до складу якої увійшли харківські спортсмени Дмитро Карюченко та Максим Хворост, здобула золоті медалі в командній боротьбі. Після досить важких особистих змагань, де Дмитру та Максиму не вдалося показати високих результатів, вони ретельно налаштувалися на командну боротьбу та разом з киянином Анатолієм Гереєм і Богданом Нікішиним з Дніпропетровська впевнено дійшли до фіналу, перемігши команду Куби з рахунком 45:33, Іспанії – 45:33, в чвертьфіналі - господарів чемпіонату (збірну Росії) з рахунком 34:33, а в наступному раунді - команду Італії (15:11). В фіналі українці зустрілися з командою Південної Кореї та перемогли її з рахунком 34:24. Бронзові медалі чемпіонату дісталися команді Швейцарії.

Сьогодні, 19 липня, Дмитро Карюченко та Максим Хворост привезли на Харківщину перші в історії України золоті медалі чемпіонату світу з фехтування на шпагах серед чоловіків. На Південному вокзалі спортсменів та їх тренера Ірину Одокієнко зустрічали рідні та друзі, а також почесна делегація. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна чемпіонів з історичним досягненням привітав куратор виду спорту Департаменту у справах молоді та спорту Олександр Ткаченко.

Чемпіони подякували за теплі слова та підтримку і поділилися своїми враженнями від перемоги.

«Коли їхали на чемпіонат, налаштовувалися виступити, насамперед, стабільно та попасти до першої п’ятірці. У позаминулому році ми були срібними призерами чемпіонату світу, і якщо тоді для нас це було супердосягнення, то зараз розуміли, що це був, можливо, останній шанс в нашій кар'єрі стати чемпіонами світу. Тому всі дуже хотіли отримати «золото». Складні поєдинки були всі, але, напевно, з Росією був найскладніший. Ми програвали їм вісім уколів та змогли перемогти. Такий шанс буває один зі ста, щоб відіграти стільки уколів, причому на таких важливих змаганнях, з такою досвідченою командою, яка ще виступає у себе вдома. Тому це - фантастика те, що зробили ми», - зазначив Дмитро Карюченко.

«Чемпіонати світу просто не виграються, та кожна зустріч була, як остання. Кожна команда була заряджена тільки на перемогу, тому ступінь тяжкості просто складно описати. Але, як в перший, так і в другий день нам посміхнулася удача, та ми зробили все можливе, щоб виграти чемпіонат. Ця медаль довжиною в життя. Я і Дмитро все життя мріяли про це, і мрія нарешті здійснилася. Ця перемога додала нам очок до рейтингу, та зараз маємо хороші шанси потрапити на Олімпіаду. Залишилася справа за малим - досить акуратно відпрацювати всі етапи Кубка світу та поборотися за рейтинг, щоб відірватися від однієї з найсильніших збірних світу - збірної Франції. Зараз на це - всі основні ставки, та будемо продовжувати працювати в цьому напрямку», - поділився Максим Хворост.

Зараз спортсменів очікує відпустка, а потім розпочнеться підготовка до нового сезону, який стартує у вересні етапом Кубка світу в швейцарському Берні.