Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Кадетському корпусі на одне місце претендували 6-7 школярів

У Кадетському корпусі на одне місце претендували 6-7 школярів

До Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», де нещодавно завершився набір юнаків на молодші курси, вступили понад 300 хлопців, здебільшого з числа мешканців східних регіонів країни. За словами начальника навчального закладу - генерал-майора Олексія Середи, цього року претенденти на носіння кадетських погон просто побили усі рекорди. «Конкурс серед абітурієнтів на І та ІІ курси був 4 юнака на одне місце кадета. У наборі на ІІІ курс цей показник був ще більшим - 5:1, а у навчальних групах ІV курсу по 6-7 школярів конкурували між собою за право носіння військової форми. Пояснити це можна лише одним – зростанням патріотичних настроїв серед юних українців», - сказав Олексій Середа. 

У порівнянні з минулим роком кількість новачків зросла на 85 юнаків. При цьому близько 40 чоловік зараховані до навчального закладу зі статусом вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей.

«Ми постійно працюємо над вдосконаленням навчального процесу та подальшим розвитком кадетського корпусу. Приміром, ще у 2013 році кількість кадетів була в межах 100 осіб. За два останніх роки ми у п’ять разів збільшили цю цифру. У найближчій перспективі ми прийматимемо до своїх лав й випускників 4-х класів загальноосвітніх шкіл», - поділився своїми планами начальник навчального закладу.

Велику допомогу в організації підготовки харківських кадетів надають керівники регіональних структур освіти, начальники провідних вишів, а також командування Харківського військового гарнізону. Таким чином кращі цивільні педагоги та офіцери Збройних Сил України залучаються до проведення різних заходів щодо виховання юних патріотів у погонах.