Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впровадження «Електронного уряду» - амбітна задача, яку ми повинні реалізувати в найближчі терміни. Юлія Світлична

Впровадження «Електронного уряду» - амбітна задача, яку ми повинні реалізувати в найближчі терміни. Юлія Світлична

Сьогодні, 25 червня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична провела зустріч з директором представництва компанії «Portis Consulting» в Україні Шоном Кілті. Під час зустрічі обговорили хід реалізації проекту «Електронний уряд», а також інші перспективні напрямки співпраці. «Сьогодні перед нами стоїть амбітне завдання, яке ми обов'язково повинні виконати та на 100% реалізувати в найближчі терміни. Це впровадження проекту «Електронний уряд» та розробка інших електронних програм. Для цього Харківська облдержадміністрація надасть всі можливі ресурси і платформу, якою ми володіємо», - запевнила Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА підкреслила, що однією з основних вимог, які висувало керівництво ХОДА до іноземного партнера, стала участь у проекті харківських компаній, що працюють у сфері ІТ.

«Я бачу, що всі зацікавлені і докладають великих зусиль для реалізації наших проектів. Ми також будемо залучати експертів з Великобританії та США. Вони поділяться сучасними напрацюваннями у цій сфері та будуть навчати персонал, оскільки всі програми, які ми розробляємо для уряду, повинні відповідати міжнародним стандартам. Ми на 100% повинні бути впевнені, що всі програми відповідають тим вимогам, які будуть висуватися, коли Україна стане членом Євросоюзу», - у свою чергу зазначив Шон Кілті.

Він також розповів, що нещодавно зустрічався з надзвичайним і повноважним послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

«Він проявив значний інтерес до вашого форуму, який відбудеться у вересні. Як тільки я надам інформацію по датах, вони підготують список людей, які представлятимуть американське посольство. Я - не американець, але американське посольство надає нам значну підтримку», - підкреслив директор представництва компанії «Portis Consulting» в Україні.

У ході переговорів іноземні партнери відзначили, що будуть зустрічатися в Харкові не тільки з IT-компаніями для розробки своїх продуктів, але і з підприємцями, щоб надалі налагодити кооперацію.

«У рамках сьогоднішньої зустрічі ми ще раз проговорили політику розробки проекту «Електронний уряд», підключення до роботи над ним харківських IT-компаній, а також подальшу співпрацю в бізнес-напрямках», - повідомила Юлія Світлична.

Довідка. Урядом України та Адміністрацією Президента за сприяння Посольства Великої Британії в Україні та Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» досягнуто домовленості про залучення компанії «Portis Consulting» для стратегування, проектування, розробки та впровадження системи електронного урядування в Україні на платформі «Microsoft SharePoint» в рамках реалізації положень Стратегії сталого розвитку «Україна-2020». Пілотним регіоном у реалізації проекту вибрана Харківська область.

Компанія «Portis Consulting» є однією з провідних компаній світу, що спеціалізується на розробці та впровадженні систем електронного управління «під ключ», бізнес-трансформації та модернізації організацій державного сектора багатьох країн. Зокрема, відповідні проекти компанії реалізовані в Анголі, В'єтнамі, Польщі, США, Філіппінах та інших країнах.